*Nettavisen* Sport.

Glem Messi i kveld!

Foto: Pierre-Philippe Marcou (AFP)

Det var en annen argentiner som stjal showet i mesterligafinalen.

22.05.10 23:23

INTER - BAYERN MÜNCHEN 2-0:

Sist gang Inter vant mesterligafinalen i fotball, var i 1965.

45 år senere sørget Diego Milito nærmest på egen hånd for at det gjeveste europeiske trofeet igjen havnet i den blåstripete delen av Milano, etter at Bayern Munchen ble slått 2-0 i Champions League-finalen på Santiago Bernabeu lørdag kveld.

Og på Real Madrids hjemmebane viste de italienske seriemesterne hvorfor de nådde mesterligafinalen for første gang siden 1972: Laget framsto som bunnsolide defensivt, og var også jevnt over det farligste laget framover på banen.

Derfor var det ikke ufortjent at José Mourinho sikret seg sin andre Champions League-triumf (den første kom med Porto i 2004, Mourinho er den andre manageren som vinner Champions League med to forskjellige lag), samtidig som Inter fremstår som de store vinnerne i europeisk klubbfotball dette året.

Argentinsk matchvinner
Laget slo Roma på målstreken i den italienske ligaen, sikret seg det italienske cuptrofeet med finaleseieren over de samme motstanderne - og kan nå altså smykke seg med tittelen «Europas beste klubblag».

Det siste mye takket være Diego Milito, som ble den store matchvinneren med sine to scoringer.

I en sesong der Barcelonas Lionel Messi har dominert stort og blitt ansett som verdens beste fotballspiller, var det altså en annen argentiner som stjal showet denne kvelden - og som antakeligvis også framkaller et smil om munnen rundt Argentina-sjef Diego Maradona, bare noen få uker før Fotball-VM barker løs i Sør-Afrika.

For lørdag kveld viste Diego Milito at det ikke bare er Lionel Messi som bør fryktes av de andre nasjonene under verdensmesterskapet i juni.

Louis van Gaal: Dørknusing, stjernevraking og åpenlys krangling

Effektivt veggspill
Kampen åpnet i et rolig tempo, og det var tydelig at ingen av de to lagene ønsket å risikere for mye bakover på banen i starten av matchen.

Riktignok skapte både Arjen Robben og Wesley Sneijder et par halvfarligheter for henholdsvis Bayern og Inter, i tillegg til at tyskerne ropte på straffespark etter en handssituasjon etter ti minutter. Men fyrverkeriet smalt ikke skikkelig før det gjensto ti minutter av omgangen.

Et langt utspill fra Inter-keeper Júlio César havnet hos Diego Milito, som effektivt spilte vegg med nevnte Sneijder. Plutselig var argentineren Milito alene gjennom, og mot Hans-Jörg Butt gjorde ikke 30-åringen noen feil.

Milito dunket ballen kontant i nettet, og Inter var i føringen.

Like før pause fikk Sneijder muligheten til å doble ledelsen, men fra kort hold sendte nederlenderen innlegget fra målscorer Milito rett på Butt i Bayern-buret.

José Mourinho: - Gråt for Chelsea

Pangåpning på andre omgang
Men om det var noen som var redd for at Inters ledelse skulle senke tempoet i kampen, var det ingen grunn til bekymring.

Knappe minuttet etter at lagene satte i gang den andre omgangen, fikk Thomas Müller en enorm mulighet til å utligne for Bayern München, men fra åtte meter gikk avslutning rett på Júlio César i Inters mål.

Men tyskernes jakt på utligning ga store rom for Inter-kontringer, og minuttet etter Müllers sjanse var det nære ved at det sto 2-0 i målprotokollen.

Diego Milito avanserte på venstrekanten, og slo ballen ut til Goran Pandev. Makedonieren prøvde seg på en frekk chip, og Butt fikk så vidt strukket ut en lang hånd og avverget til hjørnespark.

Mye foregikk imidlertid på Inters banehalvdel, og ikke sjeldent fikk Bayern München store sjanser til å sørge for balanse i stillingen.

Men et hardt kjempende Inter-forsvar, kombinert med en god Júlio César i målet, hindret tyskerne i å få hull på byllen.

Enkel finte
Akkurat dét trengte ikke Diego Milito mange forsøk på å klare i den andre enden av banen.

Drøyt midtveis i omgangen fikk argentineren ballen på venstrekanten og forserte framover. München-forsvareren Daniel Van Buyten gikk litt for lett på argentinerens skuddfinte, og Milito plasserte ballen fra skrått hold forbi keeper Butt og i mål.

Bayern München fortsatte å trykke etter 2-0-målet, men det var tydelig at noe av spruten var borte hos rødtrøyene.

Og da den engelske kamplederen Howard Webb, som for øvrig gjorde en god jobb for kvelden, blåste i fløyta for siste gang i kampen, kunne Inter endelig juble over igjen å være det beste laget i Europa - for første gang på 45 år.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.