*Nettavisen* Sport.

Glem nye eiere, Liverpool!

Foto: PA Photos/Scanpix

Tom Hicks ønsker nemlig å synke sammen med skipet.

20.09.10 11:38

Eierskapet i Liverpool har vært diskutert og skrevet om i det vide og brede de siste årene. Kort oppsummert er ikke klovneduoen Tom Hicks og George Gillett særlig populære på Anfield.

Og de skaper nok heller ikke blest rundt seg selv med måten de nå brånekter å selge seg ut av den populære klubben fra Beatles-byen. Ifølge Liverpool-kjenner Chris Bascombe i News of the World skal Tom Hicks ha satt seg på bakbena og amerikaneren prøver nå å utsette et salg av klubben med to år. Den fyldige karen fra Texas har nemlig fått tilgang til frisk kapital.

Finansakrobaten er ifølge rapporter i ferd med å inngå en avtale med Blackstone/GSO-gruppen, noe som vil gi ham muligheten til å refinansiere lånet som han nå har på Liverpool, og samtidig kjøpe ut medeier George Gillett. Skulle Hicks lykkes med sine planer kan et eventuelt salg av Anfield-klubben drøye.

2012 - altså to år fram i tid - kan bli neste gang Liverpool vil være tilgjengelig for potensielle kjøpere, om Hicks lykkes.

Liverpool-eieren har likevel ikke tenkt å investere penger i verken nye spillere eller et nytt stadion. Og dermed kan det se ut som den tradisjonsrike klubben vil sitte igjen med svarteper.

Hicks skal ha fortalt styret i Liverpool at han er klar for å signere en nye refinansieringsavtale verdt rundt 2,8 milliarder kroner før den 1. oktober, en avtale som vil gi ham god tid til å vurdere framtidige bud på klubben, slik at han får det han ønsker for Merseyside-klubben.

Ifølge avisen The Daily Telegraph kan godkjenningen av en slik avtale være det som får stjernespillere som José Manuel Reina og Fernando Torres til å flytte bort fra sine hjem i Liverpool.

Hvorvidt Liverpools styre kan stoppe Hicks er enn så lenge uvisst, men det vurderes å gå rettens vei for å hindre at amerikaneren får gjennomføre sine planer om refinansiering av lånet.

- Tom Hicks trengte virkelig å dra en kanin opp av hatten for å få til dette. Nå ser det ut til at han har dratt opp den største og rikeste kaninen på Wall Street, skal en Liverpool-kilde ha uttalt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!


HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.