Glemmer aldri «dommeren fra Norge»

Foto: Glyn Kirk / AFP / NTB scanpix

- Kona mi er ikke sjalu, sa José Mourinho først. Senere handlet det om «det vakre øyeblikket med dommeren fra Norge».

17.09.13 15:29

En pressekonferanse med José Mourinho er aldri kjedelig. Det ble den heller ikke tirsdag, da Chelseas manager stilte opp på det obligatoriske møtet med media dagen før Champions League-kamp.

Denne gang: Dagen før sesongens første Champions League-kamp.

Og 50-åringen fra Setúbal var i storform før møtet med sveitsiske Basel.

Elsker alt med England
Et av temaene ble hans store kjærlighet for Chelsea. Portugiseren la ikke skjul på at det å flytte tilbake til England fra Spania føles litt som å komme hjem.

- Jeg liker landet, jeg liker byen, jeg liker det sosiale her, jeg liker alt med Premier League. Jeg hadde en veldig god tid her. De fleste jeg jobbet med, er fortsatt her. Fansen ga meg alt. Det var første gang jeg forlot hjemlandet mitt, og fansen ga meg alt. Etter bare to kamper hadde vi knyttet et bånd. Jeg fant en klubb hvor jeg følte at vi gikk i samme retning, sa Mourinho.

Mourinho var i Chelsea fra 2004 til 2007, før han fortsatte managerkarrieren i italienske Inter og deretter dro til Madrid i 2010.

- Av mine tre erfaringer utenlands, er dette (Chelsea og London) den beste, sa 50-åringen.

Elsker kona
En reporter spurte Mourinho om kona hans er sjalu på hans kjærlighet til Chelsea.

- Kona mi er ikke sjalu, for hun vet hvor mye jeg elsker henne, sa Mourinho alvorlig om Matilde «Tami» Faria, som han møtte da de var tenåringer hjemme i Portugal.

Chelsea vant Champions League mens Mourinho var i Madrid. Det plager ikke Mourinho, som slett ikke føler at han dermed har noe å bevise denne sesongen.

- Det viktige for meg er at Chelsea hadde en drøm, og drømmen ble sann, ved å vinne Champions League for to år siden. Det er normalt å drømme om å vinne for andre gang hvis man har vunnet for første gang. Sånn er fotballens natur.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gettyimages

Han vant Champions League selv, med både Porto og Inter, og føler at han også bidro til londonklubbens Champions League-triumf i 2012.

- Når du jobber i en klubb og planlegger framtiden, er jobben din ikke over den dagen du drar, men den dagen alt du gjorde er forsvunnet. Her om dagen kikket jeg på Real Madrid, og de spiller med det samme laget og det samme systemet. Jeg er ikke der, men litt av arbeidet mitt er fortsatt der, forklarte Mourinho.

Fortjente å vinne
Så satte han i gang med en lang tirade om hvor fortjent det var at Chelsea endelig gikk helt til topps i Champions League.

- Jeg følte at Chelsea, ikke bare det året, men også årene før, fortjente å vinne. Spillerne, lederne, eieren. Det startet under min tid, med semifinalen vi tapte da det ikke var scoring (mot Liverpool i 2005, red. anm.).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Clive Rose / Getty Images / All Over Press

Året etter ble Chelsea rasende over at Terje Hauge utviste Asier Del Horno i den første kampen mot Barcelona i åttedelsfinalen. Det endte med tap 2-3 sammenlagt. Sesongen 2007 ble det igjen tap mot Liverpool i semifinalen.

- Året etter tapte vi på straffespark i finalen (mot Manchester United i 2008). Så kom det vakre øyeblikket med den dommeren, jeg tror han var fra Norge, mot Barcelona. Så historien er full av tunge øyeblikk. Spillerne var med på alt dette, eieren var med på alt dette. Når Chelsea vant Champions League, var det kanskje uventet, men det var endelig rettferdig, sa Mourinho.

Som svarte følgende på spørsmål om han var misunnelig da han så Chelsea endelig vinne Champions League.

- Nei, jeg var ikke misunnelig. For guds skyld, nei.

P.S. Chelseas manager meldte også om en helt frisk tropp. To spillere har fått beskjed om at de starter onsdag. Det er Frank Lampard og Oscar. Resten av laget får beskjed under en middag tirsdag kveld, fortalte Mourinho.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.