*Nettavisen* Sport.

Glemte dere leksene, United?

Foto: Montasje: Getty / All Over Press / NTB scanpix

Denne dommeren har utvist spillere fra engelske lag mange ganger før.

06.03.13 09:22

MAN UNITED - REAL MADRID 1-2 (2-3 sammenlagt):

Cuneyt Cakir er et navn de færreste Manchester United-fans kjente til før tirsdag 5. mars 2013. Det er også et navn de fleste av dem kjenner til nå, dagen etter.

United ledet Champions League-duellen med Real Madrid med 2-1 sammenlagt et kvarter etter pause i returkampen på Old Trafford. Et selvmål av Sergio Ramos hadde gitt sir Alex Fergusons menn ledelsen.

Real Madrid trengte ett mål for å sikre forlenget spilletid eller to for å avgjøre duellen før ordinær tid var slutt. Uten selv å slippe inn flere mål.

Nani strakk ut en hjelpende fot.

Strengt dømt
Manchester Uniteds portugisiske stjerne forsøkte å nå ballen med en høy fot. Alvaro Arbeloa kom løpene fra blindsonen til Nani. Foten til Nani traff Arbeloa i brystet.

Frispark? Ja.

Gult kort? Ja, greit nok. Selv om dette var uforskyldt fra Nanis side, var det farefullt.

Rødt kort?

Ja, konkluderte Cuneyt Cakir. Og akkurat denne kvelden var det han som bestemte slikt på Old Trafford.

(Artikkelen fortsetter)

HTML EMBED

Det er her vi kommer til leksene som Manchester United burde ha gjort. Sir Alex Ferguson og spillerne burde ha visst at den tyrkiske dommeren har delt ut mange røde kort til spillere fra engelske lag.

Den tidligere toppdommeren Graham Poll skrev til og med en spalte om nettopp dette i Daily Mail.

Nani burde derfor ha unngått å gi Cakir sjansen. Da hadde United kanskje også unngått baklengsmålene som kom gjennom Luka Modric og Cristiano Ronaldo.

(Artikkelen fortsetter)

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', '4CEF66AA7BE0471AB1E7671CB294D574', '2i8f8mgshjm4163658ta7d7gz', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-2i8f8mgshjm4163658ta7d7gz', 'eplayer14');

Fire tidligere tilfeller
Forrige sesong viste Cakir ut John Terry i semifinalen mellom Barcelona og Chelsea. I VM-finalen for klubblag i fjor, ga Cakir rødt kort til Gary Cahill helt på tampen av Chelseas kamp mot Corinthians, som endte med 0-1-tap for det engelske laget.

Tidligere har den tyrkiske dommeren også utvist Steven Gerrard i en landskamp for England og Mario Balotelli i en europacupkamp for Manchester City.

- Se opp, dommer Cakir har utvist Terry, Balotelli, Gerrard og Cahill, advarte derfor Poll i Daily Mail før tirsdagens storkamp.

Det er ikke dermed sagt at Cuneyt Cakir har gjort feil ved disse tidligere tilfellene. Utvisningen av John Terry i 2012 var for eksempel helt korrekt, da Chelseas kaptein helt umotivert satte kneet i ryggen på Barcelonas Alexis Sanchez.

Graham Poll har også publisert sine tanker om tirsdagens hendelser.

- Nanis utvisning så streng ut, men United var heldig som ikke fikk Rafael utvist i tillegg. Og Rio Ferdinand kan være i trøbbel etter sin sarkastiske applaus foran dommeren, mener Poll.

Støttes av Keane
Poll beskriver utvisningen av Nani som kampens vendepunkt, men påpeker at Rafael handset nærmest på streken noen få minutter senere, og dermed hindret scoring. Dette burde ha blitt rødt kort, mener engelskmannen.

Han påpeker også at dommere på alle seminar i regi av Det europeiske fotballforbundet blir instruert om å beskytte spillerne, og at Cakir nok følte presset av å ha dommersjef Pierluigi Collina på tribunen på Old Trafford.

- Den tidlligere United-midtbanespilleren Roy Keane analyserte hendelsen og støtter det røde kortet. Jo mer du ser hendelsen i reprise, jo mer forstår du hvorfor den tyrkiske dommeren bestemte seg for at rødt kort var riktig, skriver Poll i Daily Mail.

TV-bildene kan tyde på at Nani muligens strakk foten litt ekstra ut etter at han kjente at den traff Arbeloa, i stedet for å trekke den tilbake. Det vil i så fall forklare dommerens avgjørelse.

Uansett burde Manchester United ha kjent dommerens tendenser og historie og unngått å gi ham sjansen til å dele ut røde kort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.