Glimt-assistenten: - Det er smertefullt

BUNNREKORD: Det er 16 år siden et lag slapp inn så mye mål som Bodø/Glimt har gjort denne sesongen i Tippeligaen.

BUNNREKORD: Det er 16 år siden et lag slapp inn så mye mål som Bodø/Glimt har gjort denne sesongen i Tippeligaen. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Bodø/Glimt med rekordsvak serieåpning.

ASPMYRA (Nettavisen) Bodø/Glimt gikk på nok et tap hjemme mot Strømsgodset i helgens tippeligarunde. De helgule står med kun ett poeng på syv kamper, og for Bodø-laget ser det bekmørkt ut for tiden.

Baklengsmål-rekord
For Glimt har nemlig sluppet inn hele 21 mål på de syv første serierundene. Det gir et snitt på tre baklengsmål per kamp.

Så mange scoringer imot etter syv runder, har aldri før skjedd i Tippeligaens nåværende format. Vi må helt tilbake til 1999, når Tippeligaen besto av 14 lag, for å finne en dårligere start.

Da hadde Skeid sluppet inn 22 mål på samme antall serierunder. Bodø/Glimts assisterende trener, Aasmund Bjørkan, synes det gjør vondt å høre statistikken.

- Det er smertefullt. Grunnen til at vi slipper inn så mange mål, er at vi er for lite bestemt. Vi har en bit å gå på der, og vi får som fortjent, forteller Bjørkan til Nettavisen.

- Det er ingenting å være redd for, vi må bli så gode at vi ikke slipper inn fem mål på en kamp, legger han til.

Nytt fokus
Bjørkan mener Glimt trenger å flytte tankene sine over på noe annet, og se bort fra tabellsituasjonen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SMERTE: Aasmund Bjørkan mener det gjør vondt å slippe inn så mye mål. Foto: Benjamin Tvervik Solås (Mediehuset Nettavisen)

- Vi skulle gjerne hatt mer poeng, men vi er bare nødt til å legge bort tabellen og knekke koden som skal til for å vinne kamper.

Han har troen på at det er en bedre tid i vente for bodøværingene.

- Jeg har kjempetro på spillerne våre, og jeg har tro på at hvis vi klarer å tenke litt mer likt, kan vi vinne alle kampene våre.

Årets kamp
Bodø/Glimt er nødt til å snu den tøffe trenden. 16. mai møter laget Tromsø til kampen folket i Bodø har ventet på helt siden 2009. Kampen om Nord-Norge kan likevel ikke være fokus helt enda, forteller Bjørkan.

Laget tar nemlig en kamp av gangen, og tenker ikke så mye på publikumskampen til helgen.

- For oss er det livsviktig at vi stiller uthvilt og klare borte mot Start. Så kommer det en utrolig artig kamp hjemme til helgen, sier Bjørkan.

- Uansett hvordan det går på onsdag, er det en kamp som gjør at vi har en sjans til å få heng på Tromsø igjen. Det blir to utrolig artige, spennende og viktige kamper som kommer nå, legger han til.

Både søndagens kaptein, Thomas Jacobsen, og lynvingen Trond Olsen deler samme oppfatning.

- Vi tenker kun på Start, og har ikke noe fokus på Tromsø, sier Jacobsen.

- Vi har ikke ofret den kampen en tanke til nå og vi kommer ikke til å ofre den en tanke heller. Vi har en mye viktigere kamp borte mot Start på onsdag, forteller Olsen til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.