Glimt av storhet på Fosshaugane

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

FOSSHAUGANE (TV 2 Nettavisen): Bodø/Glimt kriget seg til sin første seier for sesongen, da veteranene Fredrik Kjølner og Stig Johansen snudde kampen for Glimt ved å utnytte to blundere i Sogndal-forsvaret.

25.04.04 21:47

Les kampfakta, referat og spillerbørs fra Sogndal - Bodø/Glimt her

SOGNDAL-BODØ/GLIMT 1-2: Bodø/Glimt er tilbake på vinnersporet etter 2-1-triumfen på Fosshaugane. I perioder så vi glimt av spillet som sikret nordlendingene sølvmedaljer i fjorårssesongen.

En opplagt Christian Berg jobbet hardt, og var svært delaktig i Glimts snuoperasjon. Først var Fredrik Kjølner høyest på en corner og nikket inn utlikningen, før Stig Johansen ble spilt fri av Trond Fredrik Ludvigsen og sendte Glimt i ledelsen.

- Denne kampen skulle vi vinne, men vi måtte jobbe knallhardt for å komme tilbake etter Sogndals tidlige ledermål. Nå gjelder det å ikke lene seg tilbake å tro at poengene kommer av seg selv, sa en fornøyd Glimt-spiller.

Veteranene scoret
Det var to av veteranene som stod for scoringene da de helgule snudde kampen etter en laber start.

- Denne kampen setter standarden for hvordan vi må opptre i tiden som kommer. Det blir viktig å beholde trøkket i spillet og opprettholde samme innsats. Da kommer også poengene, sa målscorer og kaptein Stig Johansen til TV 2 Nettavisen etter kampen.

- Jeg er glad vi holdt ut da Sogndal pøste på mot slutten. Jeg spolerte nemlig en kjempesjanse alene med SIL-keeper Skjeldestad like etter pause. Det ville vært surt hvis den hadde fått betydning, sa en lettet Glimt-kaptein.

Etter en solid Sogndal-offensiv den første halvtimen, da Kim Tangedal ga hjemmelaget ledelsen, så det stygt ut for Bodø/Glimt. Alexander Ødegaard kunne og burde øket ledelsen, men Glimt-keeper Tor Egil Horn reddet skuddet mesterlig. Etter det overtok Glimt og beholdt kommandoen.

- Denne tre-poengeren var utrolig viktig, og det gjorde godt å kvitte seg med 0´en. Vi trengte å bevise for oss selv at vi kan krige oss til seier. Det gir selvtillit og ro i tiden som kommer, forteller Glimt-veteran Runar Berg til TV 2 Nettavisen.

Glimt-klatring
Mye tyder på at vi får se et Glimt-mannskap som vil klatre på tabellen de nærmeste ukene. Det var nemlig et godt fotballag som viste seg frem på Fosshaugane der rutinen ble utslagsgivende.

Et ungt Sogndal-lag uten Håvard Flo og Ousman Nyan gikk imidlertid respektløst til verks. Hjemmelagets stor-offensiv i åpningen bar bud om noe stort, men Glimt-spillerne våknet og kjempet seg inn i kampen. Typsik nok for et Sogndal-lag i motgang, så skjøt Rune Bolseth over fra tre-fire meter helt på slutten av kampen.

- Frustrerende med enda et tap, særlig etter den gode åpningen. Vi bør faktisk avgjøre til pause. I stedet får vi nå en knalltøff oppgave med å snu motgangen, noe jeg er overbevist om at vi skal klare, sier vikarierende kaptein Anders Stadheim til TV 2 Nettavisen.

- Vi sliter med det kollektive spillet, selv om det så bra ut da vi tok ledelsen. Det blir viktig å stå sammen og kjempe seg ut av motgangen, mener SIL-strategen.

Lovende midtstopper
Det mest gledelige for Sogndal var 18-åringen Børre Steenslid sitt midtstopperspill. Til tross for et par markeringsfeil spilte han med autoritet i SIL-forsvaret.

- Jeg er brukbart fornøyd med eget spill. Men det hjelper lite så lenge vi taper. Det nytter likevel ikke å henge med hodet. Vi blir hardt straffet for et par feil, men skal løfte oss, sier Steenslid som allerede er inne på U-18 landslaget og har alle forutsetninger for å bli en storspiller. Men for Sogndal er snart blålyset tent. Håvard Flo og Ousman Nyan sliter med skader, og SILs midtbane får det ikke til å gli for tiden. Verken Anders Stadheim eller Rune Bolseth spiller som på sitt beste, og utover i kampen ble det noe humørløst over Sogndal.

- Det er bare en vei ut av dette, og det er hard jobbing på trening. Marginene er små, og før eller siden kommer omslaget. Men det vil koste svette, avslutter Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.