*Nettavisen* Sport.

Glimt har funnet borteformen

Foto: Vanderloock, Anders (Scanpix)

Og med det har de meldt seg på i toppstriden.

12.09.10 21:39

LØV-HAM - BODØ/GLIMT 0-1:

Det tok Bodø/Glimt 20 serierunder før den første borteseieren denne sesongen kom. Når de først vant på fremmed gress ga det mersmak.

Nordlendingene slo Alta 1-0 i Finnmarkshallen forrige kamp, og søndag sikret de seg den andre borteseieren på rad.

To mål på to kamper for Haukås
Løv-Ham ble senket med sifrene 1-0 etter scoring av Michael Haukås.

Dermed har det løsnet også for Haukås. Vingen hadde før de to siste oppgjørene kun scoret én gang, men har avgjort med matchvinnermål i begge de to borteseierne.

Og med sju poeng på tre kamper har Glimt meldt seg på i den tette toppstriden i Adeccoligaen. De gule har befestet femteplassen, som sikrer kvalikspill, med 32 poeng. Kun fire poeng skiller fra sikker opprykksplass.

Sogndal rykker ifra
Både Ranheim og Fredrikstad svekket sine opprykksmuligheter med tap i hver sin kamp. Sogndal knuste Mjøndalen 3-0 og er i ferd med å rykke fra helt på toppen.

Dermed kan vi på ny få en Flo i Tippeligaen. Unge Ulrik Flo scoret Sogndals første mål, og Henrik Furebotn og Espen Olsen økte etter pause. Mjøndalen var sjanseløse og sliter stadig i bunnen av tabellen.

I andre enden finner vi både Fredrikstad og Ranheim, men verken av dem leverte overbevisende i sine kamper.

FFK rotet bort seier
FFK ledet stort sett hele kampen mot Nybergsund Trysil på Fredrikstad Stadion, men i sluttminuttene ga de fra seg to poeng. Vidar Martinsen handset på et farlig skudd og bortelaget ble tildelt straffe. Kim Ojo scoret sitt andre for kvelden og sørget for 2-2 og poengdeling.

Gunnar Heidar Thorvaldsson og Roger Risholt scoret for FFK. Risholt, som nylig ble kjøpt fra Kongsvinger, scoret med det sitt første mål for de hvite.

Ranheim ble på sin side ydmyket 3-0 mot Sarpsborg, som også de kjemper i toppen av tabellen. Sarpsborg scoret alle målene i løpet av de første 35 minuttene og dominerte hele kampen. Joackim Jørgensen, Morten Giæver og Martin Wiig sto for nettkjenningene.

Fredrikstad og Ranheim er sammen med Bodø/Glimt og Sarpsborg like fult med i tetstriden, men Strømmen, Løv-Ham og Nybergsund Trysil jager ikke mange poengene bak.

Dermed har vi en spennende Adeccoliga-høst foran oss.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.