Glimt og Stabæk slår tilbake

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Stabæk står uten seier i 2004, men bør slå Sogndal søndag. Bodø/Glimt bør også revansjere tapet mot Vålerenga. Her er siste nytt om lagene, og TV 2 Nettavisens tips før andre serierunde.

16.04.04 14:28

Bodø/Glimt - Odd Grenland
Aspmyra stadion. Søndag klokken 18.00
TV 2 Nettavisens tips: 2-1
- Vi har langtidsskade på Jan Egil Brekke. Håvard Halvorsen er fremdeles ute. Dessuten ble andrekeeper Jonas Kollstad skadd i går på trening. Han vred et kne, og blir ute i tre-fire uker. Derimot er Runar Berg tilbake fra karantene, og skal spille, forteller Glimt-trener Øystein Gåre til TV 2 Nettavisen.

Han kan fortelle at Aspmyra ikke er i den aller beste forfatning. Og kan dermed stelle til trøbbel for to normalt velspillende lag.

- Det kommer nok til å bli en god del kriging, og det må vi være med på. I kampen mot VIF gjorde vi en alt for dårlig prestasjon. Vi må ikke begynne å tvile på at vi kan spille god fotball. Vi må også vise litt muskler, og vise at vi vil være med i kampen, sier Gåre.

I Odd-Grenland er alt i sin skjønneste orden rent skade- og karantenemessig.

- Alle er klare for spill. Vi har ingen skader eller karantener. Brede Bomhoff sonet karantene i den første kampen. Han er nå tilbake i troppen, sier Odd-Grenlands assistenttrener Morten Rønningen til TV 2 Nettavisen.

- Det blir en tøff kamp i Bodø, men vi har vært nære på der oppe flere ganger. Vi vet hva som venter oss, og er optimistiske, sier han.

Brann - Molde
Brann Stadion, søndag kl 19.00
TV 2 Nettavisens tips: 1-1
Brann har de samme tilgjengelig som mot Rosenborg. Trener Mons Ivar Mjelde vurderer å starte med samme mannskap. Eneste aktuelle endring er Tommy Knarvik inn for Helge Haugen sentralt på midtbanen. Christian Kalvenes er fortsatt lyskeskadet og står over. Raymond Kvisvik og Erlend Hanstveit fikk smeller mot RBK, men skal være i fin form til søndag.

- Vi begynner å nærme oss full stall nå, sier Molde-trener Reidar Vågnes til TV 2 Nettavisen. Bare Øyvind Gjerde og Anders Særvold er uaktuelle i forkant av turen til Bergen. Gjerde er tilbake i trening, men ikke klar for kamp ennå. Magnus Kihlberg og Trond Strande måtte gå av banen med skader mot Lyn, men er begge tilbake mot Brann.

Brann har hatt et godt tak på Molde de siste årene. Selv om Molde vant og Brann tapte, fikk begge brukbare seriepremierer. Brann blir favoritter på hjemmebane.

Ham-Kam – Tromsø
Briskeby gressbane. Søndag klokken 18.00
TV 2 Nettavisens tips: 2-2
Ham-Kam må fortsatt klare seg uten langtidsskade Rune Buer Johansen og Vegard Bjerke. Axel Smeets har slitt med en muskulær skade, men man regner med at han blir spilleklar.

- Tenker man psykologi, var det ikke noe verre for oss at de vant 4-0 enn om de hadde tapt, men det er ingen aktuell problemstilling for gutta. Vi tar med oss selvtillit fra Sogndal-kampen, sier Ham-Kams daglige leder, Truls Haakonsen, til TV 2 Nettavisen.

I Tromsø er det få folk på skade- og suspensjonslista.

- Vi har ingen suspensjoner. Arne Vidar Moen sliter med en strekk i låret. Og det er foreløpig usikkert om han kan spille mot Ham-Kam. Det kan hende han blir med til Hamar, men det blir bestemt i løpet av treningsøkta senere fredag, sier assistenttrener Otto Ulseth i Tromsø til TV 2 Nettavisen.

Stabæk - Sogndal
Nadderud. Søndag 18.00
TV 2 Nettavisens tips: 2-1
I Stabæk er det kun usikkerhet rundt Veigar Pall Gunnarsson som sliter med en vond rygg. Thomas Finstad, som spilte bra for andrelaget tidligere i uka, vurderes derfor fra start i stedet for islendingen. Ellers er André Muri aktuell for et comeback etter å ha slitt med en vond hofte.

Et par Sogndal-spillere, deriblant Håvard Flo, har hatt litt vondt i beinet etter forrige ukes kamp mot Ham-Kam, men Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen regner med at alle er tilgjengelige mot Stabæk.

Det har vært mye fokus på Stabæk og den manglende seieren. TV 2 Nettavisen tror den kommer søndag. Stabæk-laget likner mye på det som avsluttet sesongen sterkt i fjor, og bør ta tre poeng mot et Sogndal-lag som ikke virker å være i toppform.

Les saken:Larsen: - Ikke sløs med kryssene

Fredrikstad - Rosenborg
Fredrikstad stadion. Søndag 20.05
TV 2 Nettavisens tips: 0-2
Fredrikstad må klare seg uten Tor Trondsen. I tillegg er det en viss usikkerhet rundt Brian West. Amerikaneren har fått en strekk på baksiden av låret.

I Rosenborg har Christer Basma slitt med en vond tå den siste uken, mens Odd Inge Olsen har lyskeproblemer. Det er imidlertid usikkert om dette får noe å si i forhold til Fredrikstad-kampen.

Fredrikstad har spilt uavgjort i to treningskamper mot Rosenborg de siste par årene, men kamp om seriepoeng blir noe annet. Selv med et entusiastisk hjemmepublikum i ryggen er det vanskelig å tro på noe annet enn RBK-seier i denne kampen. Men dette blir trolig jevnere enn hva mange tror.

Les sakene:
Fredrikstad mot stygg rekord
Trondsen måtte ha nattevakt

Vikings kamp mot Lillestrøm er utsatt. Vålerenga møter Lyn mandag. TV 2 Nettavisen kommer tilbake med siste nytt om den kampen mandag formiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag