Glimt ydmyket av Tromsø på hjemmebane

- PINLIG: Bodø/Glimt-profilen Trond Olsen er ikke nådig når han beskriver egets lag prestasjon hjemme mot Tromsø.

- PINLIG: Bodø/Glimt-profilen Trond Olsen er ikke nådig når han beskriver egets lag prestasjon hjemme mot Tromsø. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

Kollapset i slaget om «Nord-Norge.

31.07.16 20:35

BODØ/GLIMT - TROMSØ 0-3:

Tromsø var temmelig heldige som ledet til pause på bortebane mot den nordnorske rivalen Bodø/Glimt.

Men ledermålet TILs Runar Espejord skaffet i første omgang fikk vertene helt ut av stilen i søndagens naboduell.

Etter en lovende start på kampen raknet Glimt og slapp inn ytterligere to baklengs etter sidebyttet. Med 0-3 i protokollen skaffet også Tromsø sin første trepoenger på Aspmyra på 13 år.

Ti minutter før full tid fikk Aron Sigurdarson skyte inn 0-2 fra spiss vinkel på et frekt frispark. Et mål Glimts nye målvakt Sergej Pogorelji absolutt burde avverget.

I sluttsekundene ble ydmykelsen total for vertene da Jostein Gundersen satte inn 0-3 på en retur fra samme Pogorelji.

Slakter eget lag

På spørsmål fra TV 2 om hva som skjedde med hjemmelaget var vertenes Trond Olsen helt klar:

- Det skjer fordi innsatsen vi gjør i andre omgang er pinlig. Det er rett og slett dårlig. Det er flaut å ikke skape mer enn det vi gjør i andre omgang. Vi kan punktere kampen den første halve timen, men jeg skal ikke si noe mer om det, sa en tydelig irritert Olsen rett etter kampslutt.

- Vi burde lede både 1-0 og 2-0 før de er i nærheten av å skape noen ting. De sjansene vi brenner i første omgang, det holder jeg kjeft om.

Olsen var toneangivende på Glimts venstreside i den første delen av kampen. Vingen fra Lyngen i Troms serverte minst et par pasninger som burde resultert i nettkjenninger for hjemmelaget.

Dårlig uttelling

Først slo han perfekt inn langs bakken mot angrepskollega Milan Jevtovic, men serberen misset på nærmest uforklarlig vis da han bare skulle bredside inn 1-0 allerede i femte spilleminutt.

Jevtovic var nær ved å gjøre det godt igjenv rett etter å ha bommet på ballen. I duell med TILs kroatiske keeper Filip Loncaric vant innlånte Jevtovic tilbake ballen, men fra spiss vinkel skjøt han via en forsvarsspiller og ut til corner.

Olsen var igjen servitør da midtstopper Martin Bjørnbak nikket over via tverrliggeren midtveis i omgangen.

Effektivt

Mens Bodø/Glimt sløste bort mulighetene, tok gjestene fra nabofylket lenger nord langt mer vare på sjansen de den dukket opp.

En presis corner fra Kent-Are Antonsen var alt angresspiller Runar Espejord trengte.

En enkel finte fra høyre til venstre i innløpet var alt 20-åringen trengte før han fikk all verdens med tid til å bukke inn hjørnesparket ved første stolpe.

Hvordan det utviklet seg videre i andreomagengen er allerede beskrevet. Trsomsø passerte rivalen fra Bodø med søndagens seier.

Bård Floviks menn har 21 poeng og tiendeplassen på tabllen, mens Åsmund Bjørkans Glimt dalte til plass nummer tolv med sine 19 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.