*Nettavisen* Sport.

Glimts beste kan forsvinne

Foto: Jon Eeg/Scanpix

Thomas Rønning, banens beste mot Rosenborg, har ambisjoner for fremtiden.

28.06.08 09:19

ASPMYRA (Nettavisen): BODØ/GLIMT – ROSENBORG 1-1:

Rønning har bare to år på kontrakten, og om det imponerende spillet fortsetter bør det ikke ta lang tid før større klubber melder sin interesse. Spilleren selv er forsiktig med å uttale seg om fremtiden.

- Jeg trives utrolig godt i Glimt. Alle i klubben, fra trenerapparat til spillerne, tar utrolig godt vare på meg. Jeg har jo ambisjoner, men for øyeblikket skal jeg nøye meg med å jobbe hardt for å bli en bedre fotballspiller, sier Rønning.

Eneste lyspunkt
I en første omgang der Glimt var mildt sagt begredelige, var Thomas Rønning det eneste lyspunktet. Han jobbet hardt, og de fleste av hans pasninger gikk dit de skulle. Da Glimt løftet seg etter pause, var Rønning igjen blant de beste. Det får glimttrener Kåre Ingebrigtsen til å spørre seg om hvor god indreløperen egentlig kan bli.

- Vi lurer på hvor stort potensial han har. Thomas Rønning har tilpasset seg tippeliganivået på en imponerende måte. Han har virkelig tatt noen steg som fotballspiller, og han passer vår måte å spille på utmerket.

Rønning scoret sitt første mål for sesongen mot Rosenborg, noe som får Ingebrigtsen til å be om flere offensive bidrag fra spilleren.

- Vi er fornøyd om han scorer syv til ti mål i løpet av sesongen. Det bør han klare i sin rolle som indreløper. I dag scorer Rønning, og viser hvorfor han har tillit på laget.

Rønning selv ville ikke skryte altfor mye av egen innsats, og svarte beskjedent på uttalelsene fra Ingebrigtsen om at han kan bli en stjernespiller.

- Jeg tar en dag om gangen. Jeg lærer noe nytt hver eneste kamp, og sesongen så langt har gått over all forventning.

Skal score flere
Han håper på å tilfredsstille sin treners krav om å score oppimot ti mål denne sesongen.

- Ingenting er artigere enn å få nettkjenning. Jeg regner med at det blir flere mål etter hvert.

Rønning føler Bodø/Glimt burde utnyttet bedre det faktum at Fredrik Stoor ble utvist like før pause.

- For meg kjennes det ut som at vi kunne fått tre poeng. Jeg hadde selv et skudd i stangen, som kunne ha avgjort. I første omgang ble vi liggende bakpå, men etter pause er vi det beste laget.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!
Fotballgal? Prøv dette spillet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.