RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GÅR I SVART: Bergensavisen og Bergens Tidende vier naturligvis Branns nedrykk all oppmerksomhet på torsdagens forsider.
GÅR I SVART: Bergensavisen og Bergens Tidende vier naturligvis Branns nedrykk all oppmerksomhet på torsdagens forsider. Foto: Marit Hommedal/Montasje/Nettavisen

«God natt, Brann»

Sist oppdatert:
Lite lystige forsider hos Bergens-avisene torsdag.

MJØNDALEN / OSLO (Nettavisen): Brann blir å se i førstedivisjon neste sesong etter at de tapte onsdagens kvalikkamp mot Mjøndalen hele 3-0.

Hjemmelaget var det klart beste laget og kunne fortjent juble over en plass i Tippeligaen neste sesong etter å ha slått Brann 4-1 over to kamper.

Avisene i Bergen er ikke kjent for å være nådige når det ikke går veien for byens fotballstolthet, og begge vier torsdagens papiravisforsider til nedrykket.

«God natt, Brann» er tittelen på Bergensavisens forside sammen med et bilde av Bergen med Brann stadion i forgrunnen.

Bergens Tidende går rett og slett i svart før de oppsummerer klubbens nedrykkssesonger.

BT er brutale med spillerne på det som har vært Bergens stolthet. Keeper Øystein Øvretveit, som slapp inn et svært billig 0-2-mål mot Mjøndalen, får 1 på spillerbørsen. Marcus Pedersen, som ville sikret seg 1 million kroner i bonus om SKB hadde overlevd i eliteserien, får også laveste karakter. «Skulle gå foran, men fikk ikke til noe som helst», er Bergens Tidendes brutale dom. Øvrige spillere fikk 2 eller 3.

I BA slipper spillerne unna «stolpe» på børsen, men fem toere og seks treere vitner om at Brann-mannskapet ikke maktet å heve seg i den avgjørende kvalikkampen mot Mjøndalen.

Nytt byggverk
Tidligere Brann-spillere omtale det «katastrofe, skandale og trist».

– Jeg syns det er trist at de har rykket ned. Heldigvis har Brann en slik standing i byen at de kan reise seg igjen. På sikt kan det komme noe godt ut av dette. Det er vondt når det skjer, men det tvinger trolig fram noen endringer, og en kan bygge klubben litt på nytt, sier Martin Andresen.

Han spilte på Brann-laget som ble seriemester i 2007.

«Det er en skandale, og flere må betale prisen for den», skriver BA-kommentator Tormod Bergersen. «Det er vanskelig å se at Rikard Norling eller Roald Bruun-Hansen skal være en del av det nye byggverket Brann må reise nå», fortsetter den profilerte kommentatoren.

Dårlig håndverk
Trener Norling fikk aldri fart på Brann. I fjor ledet han svenske Malmö FF til gull. I Bergen snakket han om «guld» før sesongen. Det endte med nedrykk. Bruun-Hanssen har fått mye kjeft for sin jobb som daglig leder.

«Har du yrkesstolthet igjen, Rikard Norling, så trekk deg som Brann-trener», skriver BT-kommentator og tidligere Brann-spiller Tore Strand. Han er nådeløs i sin beskrivelse av svensken. «Jeg tror ikke Rikard Norling er mannen som bør lede Brann i fortsettelsen. Det han har prestert som Brann-trener handler om dårlig håndverk», mener Strand.

På riksnivå skriver Dagbladet at «Tullet ska hem». TV 2-profil Davy Wathne sier til avisen at «Branns forbannelse er at klubben virker som fluepapir på folk de ikke har bruk for».

VG har to forsider på sitt sportsbilag torsdag. Leserne får selv velge hvilken de vil lese. For den ene veien står det «Himmel – du har valgt Mjøndalen-førstesiden: Vi gratulerer». Snur du avisen får du «Helvete. – Du har valgt Brann-førstesiden: Vi kondolerer».

Brann-trener Rikard Norling sa etter at nedrykket var et faktum at han tar det fulle og hele ansvaret for fiaskosesongen.

Han ville imidlertid ikke svare på om han kommer til å fortsette som Brann-trener.

- Jeg må være ydmyk å si at jeg forstår at spørsmålet blir stilt. Samtidig har jeg stelt i stand noe som jeg er klar for å ta ansvar for, sier Norling til pressen etter kampen.

- Jeg er utrolig skuffet og lei meg. Først og fremst fordi spillerne blir utsatt for dette i en sesong som har vært tøff og tung helt fra starten av, sier svensken.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere