RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gode odds på hockey i dag

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Vi spiller GET-liga og Primera Division. Sjekk dagens oddstips

Norsk Tipping er igjen ute med et komplett langoddsprogram på en tirsdag, der hele 84 av objektene avvikles i dag. Vi finner hovedsaklig fotball og ishockey, og vi slipper å begi oss ut i den noe nedprioriterte engelske ligacupen da vi heldigvis serveres større godbiter fra andre ligaer. Vi foreslår to dobler i dag, til flott odds fra Hamar.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Frisk Asker - Vålerenga
Get-Ligaen. Frisk Tigers ble et par nummer for små i sin åpningskamp i Sarspborg og tapte til slutt 1-4 for Sparta. De tok riktignok en tidlig ledelse ved Nicola Fontanive, men derfra og ut styrte Sparta det meste. Hjemme i Askerhallen er man tradisjonelt sterkere.

Travtips Forus tirsdag: Toppkusk tror på seier
Momarken-tips tirsdag: Håkon tror på Marit

Det ser bra ut med troppen til hjemmelaget. Viktige René Corbet kunne ikke spille den første kampen mot Sparta men han er klar i dag.

Vålerenga åpnet med en trygg 3-0 hjemmeseier mot nyopprykkede Rosenborg. Når Enga leder 3-0 halvveis synes de tydeligvis det er nok, det kan vi merke oss med tanke på fremtidige over/under-spill. Ellers har det vært skrevet en del før sesongen om hvordan Lørenskog har tappet VIF Hockey for sentrale spillere, noe som for så vidt stemmer, men det blir feil å tro at VIF står igjen ribbet og forrvirret. Nye spillere er selvsagt hentet inn, og vi får trolig se to debutanter i dag: Evan Barlow og Mark McCutcheon var radarpar og poengkonger i Idaho Steelheads i East Coast Hockey League forrige sesong, og det blir meget spennende hva de, og flere andre nye spillere, kan få til sammen med restene av VIF-laget fra forrige sesong.

Dette er bunnlag mot serievinneren fra forrige sesong. VIF vant 2-1, 5-2 og 8-1 her den gang. Mye er forandret siden da, men fortsatt er VIF et lag som er sterkt nok til å vinne i Askerhallen når de gidder. Det tror vi de gjør i dag, med et par svært gode debutanter som sikkert vi vise hva de er gode for. 1,55 på VIF er grei odds fra Norsk Tipping og tas med i en dobbel.

Manglerud Star - Stavanger
MS innledet sesongen med tap 1-3 for Lørenskog. Man rakk ikke å få noen av utenlandske spillerne klarert for spill, og hadde i tillegg backen Jan Andre Aasland ute med skade. Det ble vill-vest og improvisering med mye spilletid på enkelte, i uvante posisjoner. Man var i realiteten sjanseløse, men alle kjempet bra og målvakt Steffen Søberg gjorde en meget god kamp, forholdene tatt i betraktning. I dag stiller man forberedt og trolig langt mer slagkraftig.

På hjemmeis vartet MS opp med den ene overraskende seieren etter den andre forrige sesong, og det er liten grunn til å tro at det blir annerledes i år. Oddsmessig stiller MS ofte som store underdogs, også hjemme i Oslo, noe som er rart siden vant 16 av 48 seriematcher etter 60 minutter forrige sesong og endte på en syvendeplass i seriespillet.

Stavanger tok tredjeplassen i en relativt jevn GET-liga sist og ble senere Norgesmestere. Denne sesongen åpnet de med 3-1 over Storhamar Dragons i Siddishallen. Etter eget utsagn fortsatte man trenden fra i fjor med å vinne også på dager der ikke alt fungerer.

Innbyrdes oppgjør i Manglerud Ishall forrige sesong endte 0-3, 4-1 og 3-4. Det er ingen tvil om at Stavanger Oilers har det sterkeste mannskapet og skal være favoritter i dag. Men det kan se ut til at Norsk Tipping har usedvanlig stor tro på Oilers når de gir 1,40 på B og hele 4,00 på H. Så stor forskjell er det ganske enkelt ikke på disse lagene, og dette kan fort være første og siste gang vi ser så høy odds på MS på hjemmeis denne sesongen. Andre bookmakere ligger rundt 2,90 på H mandag kveld. Vi tilbys også 2,35 i odds på at kampen står til hjemmeseier eller uavgjort etter 60 minutter, og dette må være et av kveldens aller beste tilbud på langoddsen. Vi setter 100 kroner på HU i denne sammen med VIF-seier, til 3,64 i total odds. De vågale spiller gjerne ren H til 4,00. Spillefristen er klokken 18.25.

16. Frisk Asker - Vålerenga 3,25 4,45 1,55
19. Manglerud Star - Stavanger (1-0) 2,35 5,90 1,72

Total odds 3,64

Klikk her for å levere dette spillet

Andre vurderinger GET-ligaen
Vi skal ikke spille på alle matchene i GET-ligaen i kveld, men det må nevnes at Norsk Tipping har lagt seg meget høyt på Stjernen og Manglerud Star, og brukbart høyt på VIF og faktisk også sine egne helter Storhamar Dragons. Det er så man blir sittende å lure på hva de vet der oppe på Hamar, som vi andre ikke har fått med oss. Eller har de bommet litt? Vi følger med i oddsutviklingen utover dagen.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Athletic Bilbao - Mallorca
Primera Division. Tre runder er spilt og Bilbao står med 1-1-1. Sin ene hjemmekamp så langt tapte de 1-2 for Atletico Madrid, ellers har to bortekamper gitt 2-2 mot Sporting Gijon og 1-0 over Hercules. Bilbao var et sterkt hjemmelag forrige sesong, med 11-4-4 på hjemmebane totalt.

Mallorca har innledet med 0-0 hjemme mot storlaget Real Madrid og 2-0 hjemmeseier over Osasuna. En bortekamp er tapt 0-2 for Sporting Gijon. Det er tidlig å si det, men resultatene minner om det Mallorca leverte forrige sesong, der de lenge var divisjonens beste hjemmelag og svakeste bortelag. Det jevnet seg litt ut mot slutten og Mallorca stoppet på 15-1-3 hjemme og 3-7-9 botre totalt.

Det ser ut som Bilbao har David Lopez, Iker Muniain og Gaizka Toquero ute med skader. Det kan gi plass for den unge spissen Igor Martinez enda en gang, han fikk sin debut mot Sporting.

Mallorca har Ayoze Diaz ute med skade, mens Nunes er tilbake fra suspensjon og den israelske målvakten Dudu Aouate er tilbake fra Yom Kippur-feiring. Trener Michael Laudrup tok spissen Fernando Cavenaghi av banen sist, da han mente argentineren var "for hissig på grøten" for å bruke et Nils Johan Semb-uttrykk. Så får vi se om Cavenaghi klarer å konsentrere seg i skuddøyeblikkene id ag eller om en annen spiss får sjansen.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane har endt med et litt overraskene 1-3 resultat i fjor, da Mallorca jagde Champions League-plass i sesonginnspurten, ellers 2-1, 1-2, 1-0, 1-1, 1-1, 4-0 og 4-0.

Mallorca på bortebane mot et av ligaens tradisjonelt sterke hjemmelag lukter H lang vei. Litt skader offensivt hos hjemmelaget veies langt på vei opp av Mallorcas svake bortestatistikk, og Martinez er uansett ikke noe dårlig valg på topp for hjemmelaget. Bilbao taper sjelden to hjemmekamper på rad og 1,90 for hjemmeseieren er spillbart i våre øyne. Vi kombinerer denne med en klar seier til Real Madrid.

Real Madrid - Espanyol
Jose Mourinho trives i Madrid leser vi, og resultatene har heller ikke uteblitt. 2-0 over Ajax i Champions League var flott. I Primera Divisjon har det blitt 1-0 hjemme mot Osasuna og borteseier 2-1 over Real Sociedad og 0-0 på Mallorca.

Espanyol har vunnet begge hjemmekampene sine, 3-1 over Getafe og 1-0 over Almeria, men tapte bortekampen mot Villareal hele 0-4. Espanyol på bortebane forrige sesong var stort sett triste saker, og tallene viste 2-5-12 på bortebane totalt.

Real Madrid stiller uten sitt nye, unge håp Sergio Canales, som er ute med skade i inntil tre uker. Kaka, Raul Albiol, Ezequiel Garay og Fernando Gago er også skadet.

Espanyol stiller uten Javi Marquez, Jesus Datolo og Ivan Alonso, som alle var med å slå Almeria sist. Dette er sentrale spillere som det ikke finnes fullgode erstattere for. Espanyol-trener Pochettino sier at det ikke er annet å gjøre enn å dra til Madrid og gjøre så godt man kan, men innrømmer at han savner alternativer når disse tre er ute.

Innbyrdes oppgjør viser at Real har vunnet 3-0, 3-0 og 2-0 i de tre siste. Vi finner et 2-2 resultat i 2008. På de ti siste tilsvarende i Madrid står det 8-2-0 fordel Real. Av de åtte seirene er fem kommet med to mål eller mer.

Vi tror Real Madrid vinner i dag. Norsk Tipping tilbyr spill på ren H, seier med to mål eller mer, og seier med tre mål eller mer (og da også seier med nøyaktig ett eller to mål). Mourinho er kjent som en kyniker og kanskje vil Real varte opp med færre storseiere nå enn tidligere. Fansen vil i så fall ikke like det, det kreves underholdning i hovedstaden. Real Madrid har et tett kampprogram om dagen, og kanskje kan vi ikke forvente 4-0 eller 5-0 i dag. På den annen side er det et svekket Espanyol som kommer til Santiago Bernabeu i dag, i tillegg til at historien taler for en klar hjemmeseier. 2-0 skal være innen rekkevidde på en vanlig dag på jobben for Ronaldo & co, og 1,45 på hjemmeseier med minst to mål blir vår anbefaling. Oddsen er akkurat ikke for dårlig.

Vi får en dobbel til 2,76 i odds og denne prøves med 100 kroner. Spillefristen er klokken 19.55, og er du blant dem som har spandert på deg et Canal+ abonnement kan du se begge kampene på rad.

40. Athletic Bilbao - Mallorca 1,90 3,00 3,15
84. Real Madrid - Espanyol (0-1) 1,45 4,00 4,25

Total odds 2,76

Klikk her for å levere dette spillet

Andre vurderinger
Vi noterer oss god odds på SC Paderborn og Alemannia Aachen i klokken 17.30-kampene fra Tyskland. Andre kandidater vi vurderte i går kveld var Linköpings, Hoffenheim, Hannover 96, Mainz 05 og Osasuna, i tillegg til de godt betalte objektene fra GET-ligaen.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook

-

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere