RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen

Godset ødela for Forlán

Får ikke spille Champions League takke være Strømsgodset.

Diego Forán gikk nylig fra spanske Atlético Madrid til italienske Inter. Der hadde stjernespissen sett fram til å spille mesterligafotball.

Det får han imidlertid ikke gjøre - i år i alle fall - takket være Europe League-kampen mot Strømsgodset i august. Den daværende Atlético Madrid-spilleren stilte opp i kvalifiseringskampen i Drammen, og får med det ikke spille i Champions League før en eventuell åttendedelsfinale i 2012. Ifølge regelen kan ikke en spiller være med i en europeisk turnering for to forskjellige klubber i løpet av det samme året.

Forlán, som er såkalt «cup-tied», må dermed vente til etter nyttår før han kan spille mesterligafotball, og mister med det de seks første gruppeoppgjørene til Inter, mot CSKA Moskva, Lille og Trabzonspor.

Inters president Massimo Morati skal være rasende over forholdet, og Forláns agent nekter for at han var klar over regelen.

- Diego er sint, fordi han skiftet klubb for å få lov å spille i mesterligaen, sier agenten hans, ifølge NRK.

- Vi får håpe han tar det ut som ekstra energi i seriekampene.

Inter har allerede levert inn lista over spillerne de vil ha med i mesterligaen, og Uefa nekter dem å gjøre endringer. Dermed får ikke den italienske klubben, som vant Champions League i 2010, erstatte Forlán.

Den uruguayanske spissen gikk til Inter for 40 millioner kroner like før overgangsvinduet stengte, og er ment som en erstatter for Samuel Eto'o. 32-åringen har tidligere spilt i Manchester United uten den helt store suksessen, men har gjort det bra i Atlético Madrid, og under fjorårets VM ble han kåret til den beste spilleren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere