RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godset har tettet forsvarshullene

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ronny Deila forsikrer at Tippeliga-lagene vil slite med å score mål på dem i år.

KALMAR - STRØMSGODSET 0-1:

Uten å telle med straffesparkkonkurransen mot Esbjerg på La Manga forrige uke (som endte 6-5 til danskene), har Strømsgodset kun scoret tre mål på åtte kamper i 2011. Kun én gang har drammenserne vunnet, mot Lillestrøm i begynnelsen av februar.

På treningsleiren i Spania hadde klubben ennå til gode å score mål da de møtte svenske Kalmar i sluttspillet i La Manga Cup tirsdag. Ola Kamara satte inn kampens eneste mål og sørget med det for følgende statistikk for Godset: én seier, to uavgjort og 1-0 i målforskjell.

- Har fokusert på det defensive
Det skal altså bites merke i at Ronny Deilas menn i sesongoppkjøringen ikke bare scorer lite, men også forsvarer seg bra. For klubben som slapp inn 59 mål i fjorårets Tippeliga - tredje flest av samtlige lag, med kun Start og Hønefoss på dårligere baklengsstatistikk - er nok dette godt nytt før sesongavspark 20. mars.

- Vi har satt fokus på det defensive spillet, samtidig som vi har fått tilbake rutinerte spillere, sier Godset-trener Deila til Nettavisen, og legger til at målsettingen for sesongen er å slippe inn færre enn 40 mål - en differanse på 19 mål fra 2010-sesongen.

- Ikke effektive nok
Og Deila reiser tilfredsstilt hjem fra La Manga.

- Vi har holdt nullen i tre kampen på rad her og er ubeseiret. Vi har hatt en veldig bra treningsvinter og troppen er skadefri.

- Det ser veldig bra ut, konkluderer den unge Tippeliga-treneren, som innrømmer at de ikke har nådd formtoppen offensivt.

- Det er effektiviteten som mangler. I dag produserte vi 20 sjanser, men scoret kun ett.

Den nettkjenningen var det Kamara, sjumålsscorer forrige sesong, som sto for i det 72. minutt. Da hadde Kalmar spilt hele andreomgangen med kun ti spillere, etter at Alban Draqusha ble vist ut med to gule kort.

- Han er en truende og god målscorer, sier Deila om Kamara.

- Men vi har mange goalgettere, advarer han, og viser til spillere som Fredrik Nordkvelle, Muhamed Keita og Jo Inge Berget.

To treningskamper gjenstår for de blå før seriestarten: Mjøndalen gjester Marienlyst 5. mars, og Sogndal, som er motstanderen til Godset i årets første Tippeligakamp, kommer på besøk 12. mars.

Stabæk-seier
I samme turnering slo Viking Esbjerg 2-1. Erik Nevland og Birkir Bjarnarson scoret for Viking før pause.

Stabæk møtte Cartagena på La Manga tirsdag. Kampen endte 3-0 til nordmennene etter scoringer av Ollé Ollé, Henning Hauger og Veigar Páll Gunnarsson.

Haugesund, som har imponert med fem seiere av fem mulig i år, gikk på en smell mot Krymteplitsya og tapte 4-1.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere