RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Godset henter to City-talenter

Sist oppdatert:
- To spennende spillere, sier Ronny Deila.

DRAMMEN (Nettavisen): Søndag viste Strømsgodset styrke hjemme mot Sogndal og scoret tre ganger på saftgutta. Gjestene hadde kun sluppet inn to mål før de kom til Drammen.

Seieren betyr også at Ronny Deilas menn topper Tippeligaen etter sju runder. Godset har kapret 16 poeng så langt og ligger ett foran Rosenborg på andre, og tre foran Vålerenga på tredje.

Drammenslaget har i flere sesonger vært solide på hjemmebane, men denne sesongen ser det ut til at Deilas disipler også er i stand til å ta poeng på bortebane.

DEILA: - Er blitt mer moden

Bortesterke
Strømsgodset har slått både Lillestrøm og Brann på fremmed gress, og med det allerede doblet antall bortetriumfer fra i fjor. I 2011 ble det kun én trepoenger på bortebane for Godset.

Det ser med andre ord lyst ut for ligalederen, og til sommeren kan det bli lysere. Godset har de siste sesongene hatt et godt samarbeid med Premier League-klubben Manchester City.

Folk som Mohammed Abu, Razak Nuhu og Omar Elabdellaoui er noen av de som har vært på lån til Godset fra den engelske storklubben.

Spesielt Abu har utmerket seg som en strålende fotballspiller og midtbanegeneralen har høstet stor ros for det han har utrettet i drammensklubben.

To unggutter
Til sommeren kommer det også inn to nye unggutter eid av City til Strømsgodset. Trener Ronny Deila har stor tro på at dette kan bli nyttige spillere.

- Ja, vi får inn to nye unggutter til sommeren. Det vil ta litt tid å få dem inn i vårt system og det vil nok ta litt tid for dem å komme seg i gang her, sier han til Nettavisen.

Spillerne det dreier seg om er Bismark Adjei «Nana» Boateng og Enock Kwakwa. Ifølge Deila er duoen Manchester Citys eiendom, men er fostret opp på akademiet Right to Dream i Ghana.

«Nana» Boateng omtales som en offensiv og pasningssikker midtbanespiller, mens Enock Kwakwa skal være en sterk venstreback. De har begge tidligere vært på treningsopphold med Godset.

- Toppspillere
De har også tidligere vært over i England og trent på Manchester Citys akademi. Det skal i første omgang være snakk om leieavtaler for duoen.

- Dette er to svært spennende spillere, som er på samme nivå som Abu og Razak var på da de kom hit, sier Strømsgodset-treneren.

- Gode nok for Tippeligaen?

- Vi hadde ikke hentet dem hit om vi ikke trodde de kunne bli toppspillere. De er av samme råmateriale som de to andre vi har her nå, så det ser bra ut, sier Deila.

Usikker på Abu
Strømsgodset-sjefen vet imidlertid enn så lenge ikke om klubben får beholde Mohammed Abu lenger enn til sommeren. Håpet er likevel til stede.

- I første omgang har vi han fram til sommeren, så får vi se hva som skjer, sier Deila.

Treneren til drammensklubben har skrytt av en bred og jevn stall tidligere denne sesongen, og er ikke redd for at Godset skal bli merkbart svekket i løpet av sommeren.

- Det blir selvfølgelig en utfordring å beholde de vi har her, men vi kommer uansett til å beholde de fleste i troppen. Vi skal nok bite godt fra oss gjennom hele sesongen, sier Deila.

Strømsgodset topper Tippeligaen etter syv serierunder. Klubben har kapret 16 poeng så langt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere