Godset i toppen

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Når Strømsgodset tar poeng på bortebane blir de en medaljekandidat.

29.08.10 21:17

SANDEFJORD - STRØMSGODSET 0-3:

Strømsgodset har vært meget solide på hjemmebane denne sesongen, men ikke helt fått det til på bortebane. Søndag ble det imidlertid tre poeng borte mot bunnlaget Sandefjord.

Dermed er drammenslaget for fult med i medaljekampen i eliteserien. Etter 22 kamper ligger Ronny Deilas menn på fjerdeplass på tabellen, fire poeng bak Tromsø på bronseplass.

- De har null sjanser og vi har seks-syv-åtte. Det er sterkt uansett hvem du møter, sier Godset-trener Ronny Deila til TV 2.

- Nå ser det mørkt ut
Oppgjøret i Sandefjord var også Godsets kamp nummer 500 i toppdivisjonen. Klubben debuterte på øverste nivå tilbake i 1967, og er nå på vei mot sin beste plassering siden 1997.

Sandefjord på sin side blir etter alle solemerker å finne i 1. divisjon neste år. Laget har kun åtte poeng og ligger sist.

- Nå ser det mørkt ut. Men vi skal forsøke å gjøre så mye ut av avslutningen som vi kan. Det er det eneste vi kan gjøre. Vi gir ikke opp før nedrykket er klart, sier Patrick Walker til TV 2.

Sentral Nordkvelle
Krister Aunan sendte Godset i føringen i første omgang. Etter en halvtime ble han spilt fram av Alfred Sankoh, og sidebacken satte ballen forbi Joachim Heier i Sandefjords mål.

Etter pause doblet Fredrik Nordkvelle for Godset. Midtbanespilleren utnyttet svakt forsvarsspill av hjemmelaget, rundet Sandefjord-keeper Heier, og trillet ballen sikkert i mål.

Og helt på tampen fikk Ola Kamara æren av å punktere kampen, etter svakt forsvarsspill. Olav Zanetti prøvde å spille ballen tilbake til egen keeper, men feilberegnet og Nordkvelle snappet. Alene med keeper spilte han til Kamara som fikk en enkel jobb.

Sjekk siste fotballnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag