*Nettavisen* Sport.

Godset-magi stoppet Bohinen

STORSPILTE: Øyvind Storflor og Gustav Wikheim var lekne mot Sandefjord. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Strømsgodset sikret seg sesongens første seier.

26.04.15 20:07

STRØMSGODSET - SANDEFJORD 3-2:

Strømsgodset sto uten seier i årets Tippeliga før søndagens møte med Sandefjord hjemme på Marienlyst. Drammenserne hadde fått en litt tøff start på sesongen, men viste borte mot Rosenborg sist runde at de på ingen måte har planer om å la tetkampen foregå uten dem.

David Nielsens gutter hadde god kontroll på det nyopprykkede laget på eget kunstgress og en god første omgang sikret langt på vei seieren.

Det har vært knyttet store forventninger til unggutten Iver Fossum denne sesongen og søndag leverte 18-åringen to assists i 3-2-seieren.

Dermed ser det ut til at midtbanemannen har kommet skikkelig i gang for året og at det kan være mye moro i vente fra supertalentet.

Wikheim fikk skryt
Martin Rønning Ovenstad, Gustav Wikheim og superveteran Øyvind Storflor var alle også i slag for drammensklubben og imponerte.

- Gustav er tidvis veldig god, men mangler det siste lille for å gjøre 4-1. Han har stort potensial og gjør en fin kamp, sier Nielsen til C More.

Klikk på bildet for å forstørre.

FIKK SKRYT: Gustav Wikheim feirer med Øyvind Storflor. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Vi er inne i et tøft kampprogram nå og da er det bra at de spillerne som får sjansen leverer. Vi ser ikke så forskjellig ut nå, enn det vi gjorde i andre omgang mot Vålerenga, men er mer samspilte, sier han.

- Super trening
Det var Wikheim som ble kåret til banens beste.

- Dette er en start. Nå må vi jobbe hardt videre, men det var deilig med tre poeng. Vi dominerer store deler av kampen, men gjør det litt mer spennende enn det trenger å være på slutten, der, sier Wikheim.

Sandefjord-trener Lars Bohinen var greit fornøyd med tapet.

- Vi gir bort ballen for lett og Godset får kontringer. De straffer oss på det vi visste de kunne straffe oss på, om vi slurvet. Men dette er super trening for oss. Godset er et av Norges beste pasningslag og beste hjemmelag.

Målrikt
Kampens første mål kom etter 20 minutter. Gustav Wikheim og Øyvind Storflor kombinerte, før Fossum fikk ballen på bakre stolpe. Unggutten spilte inn igjen og der var Thomas Lehne Olsen på plass og scoret.

En tiltrengt scoring for den tidligere HamKam-spilleren, som har slitt med å gjøre seg bemerket siden overgangen til Strømsgodset.

Åtte minutter senere kom 2-0. Igjen var Wikheim sentral da han slapp kula på tvers til vingkollegaen Storflor. Veteranen dro seg inn og fikk en enkel jobb med å sette inn Godsets andre mål bak Michael Tørnes.

I det 33. minutt ble håpet igjen tent for gjestene. Jørgen Horn bommet da han skulle klarere en ball og plutselig befant Pål Alexander Kirkevold seg alene med keeper. Han skjøt via keeper Espen Bugge Pettersen og i mål.

Storflors andre
Gleden skulle imidlertid bli kortvarig. Drøye fem minutter før pause var vertenes offensive krefter på farten igjen. Gustav Wikheim spilte nydelig fram til Fossum og han spilte på tvers til Storflor. Han nettet sitt andre.

Dermed sto det 3-1 til pause i Drammen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET: Strømsgodsets Thomas Lehne Olsen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)


Andre omgang ble ikke like målrik, men noen sjanser ble det, likevel. Etter 68 minutter var Wikheim nær en fortjent scoring, men Alexander Gabrielsen hang med på notene og fikk avverget på streken.

Rundt ti minutter før slutt utnyttet Fossum dårlig kommunikasjon i gjestenes forsvar og klemte til. Skuddet ble blokkert, men endte opp hos Mohammed Abu. Midtbanemannen måket ballen langt over mål.

På overtid reduserte Kristoffer Normann Hansen for Sandefjord etter en pasning fra Erik Mjelde, men nærmere kom aldri Lars Bohinens menn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.