RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Godset-sjefen: - Vi er ikke friskmeldt ennå

Sist oppdatert:
Bjørn Petter Ingebretsen mener det er for tidlig å puste ut for Strømsgodset.

START-STRØMSGODSET 0-1 (0-0)

SØR ARENA (NETTAVISEN): - Jeg synes det er for tidlig. Vi jobber hardt og er fornøyde med de siste seks poengene, men vi er nok ikke friskmeldt helt ennå, sier Ingebretsen til Nettavisen.

Til tross for at drammenserne har vunnet de to siste kampene i Tippeligaen, uten å slippe inn mål, vil ikke Strømsgodset-treneren erklære laget sitt friske ennå.

Målvakt og kaptein Espen Bugge Pettersen er enig med den nye hovedtreneren.

- Vi har fremstått solid defensivt i de siste kampene, men vi har til gode å prestere i gjennom hele kampen. Det svinger litt for mye i perioder, så jeg vil vel ikke si at vi er helt tilbake på topp, meddeler Bugge Pettersen til Nettavisen.

Vært i Godset siden 2006
Ekspert i C More, Bengt Eriksen, er ikke sikker på om Godset er tilbake på det nivået vi har sett dem de siste sesongene ennå.

- Jeg så dem mot Start. Det så ryddig ut, men det er vanskelig å si hvor gode Godset er fordi Start ikke ga dem noe motstand. Hadde de spilt mot et bedre lag kunne det vært lettere å svare på, sier Eriksen til Nettavisen.

For drøye to uker siden fikk Ingebretsen hovedansvaret på Marienlyst i 48-årsgave, da David Nielsen og Strømsgodset skilte veier. Men han er langt fra fersk i klubben. Siden 2006 har han vært ansatt i klubben som spillerutvikler, utviklingssjef og assistenttrener. Som hovedtrener har det resultert i tre kamper uten baklengs, inkludert cupfadesen mot Kvik Halden hvor straffer måtte avgjøre kampen.

GODSET-KEEPER Espen Bugge Pettersen

- Vi har trent mye på det defensive. Vi må ta jobben, vi må ta den duellen, vi må gjøre den blokkeringen. Det er helt nødvendig å gå i krigen defensivt, sier Ingebretsen.

At han har tatt grep på treningsfeltet avslører Bugge Pettersen.

- Bjørn Petter har vært veldig tydelig på at vi må justere oss defensivt. Vi har blitt litt strengere på å være i balanse når vi går i angrep, sier målvakten som mener Godset ikke kan være bekjent av å slippe inn 21 mål på ni kamper, slik de gjorde.

Savner direkte angrepsspill
Å stramme inn det defensive synes Eriksen er helt riktig og nødvendig for Strømsgodset.

- Forsvarsspillet til Strømsgodet var for dårlig i starten. De har ofte hatt nok folk i posisjon, men har tapt avgjørende dueller. Det så bedre ut mot Start, men de var fryktelig svake, gjentar Eriksen.

Fra Godset på sitt aller beste er det likevel en annen ting eksperten savner.

- Det er det direkte angrepsspillet jeg har savnet mest fra Godset i år. Det har sett ut som det i seg selv har vært et mål å bare slå en pasning, istedenfor å bruke det som et middel for å score mål. Jeg har savnet den effekten de hadde i angrepsspillet på det beste under Ronny Deila.

Godsets nye trener, som går under kallenavnet «BP», har uttalt at han ønsker mer spill i direkte lengderetning. Det undertegner statistikken fra kampen mot Start, hvor Godset hadde kun 51 prosent ballbesittelse. I 2-0-triumfen mot Lillestrøm hadde de bare 44 prosent ball. Til sammenligning hadde laget ballen 55 prosent i snitt under David Nielsen i år.

Fortsetter under bildet.

MER Å GÅ PÅ: Ekspert Bengt Eriksen mener Strømsgodset er et stykke unna nivået de var på under Ronny Deilas ledelse.


- Å gå i lengderetningen er en god start, for det er der målet står. Men de kan ikke bare slå fremover, da blir det bare klabb og babb. Godset må bli flinkere til å bruke varierte midler som å slå inn bak forsvaret, komme rundt til innlegg og gjennom mellomrommet, mener Eriksen.

- Enkeltspillere har reddet oss
Start-trener Mons Ivar Mjelde lot seg imponere av gjestene i gårsdagens kamp.

- Jeg synes Strømsgodset er gode. De er svært ballsikre, og det går veldig fort med dem når de kontrer. Ved siden av dette har de flere spillere som er gode individuelt, sier Mjelde til Nettavisen.

Strømsgodsets kaptein tror laget fortsatt kan få til en god sesong.

- Det kan bli bra til slutt, men vi må nok være litt kjedelige å si at vi tar kamp for kamp. Men vi er mer trygge defensive nå og spiller litt enklere, forteller Bugge Pettersen.

Ingebretsen sier at prestasjoner er vel så viktig som resultater.

- Vi er mer opptatt av å utvikle oss som å vinne kamper. Vi skal plukke flest mulig poeng, men vi er også opptatt av å bli bedre.

Godset og Ingebretsen har nå to uker til neste kamp, hjemme mot Tromsø. Det er treneren glad for.

- Siden jeg ble trener har vi bare hatt tid til å restituere. Nå får vi endelig tid til å trene. Vi skal øve på offensiv samhandling. Der har vi ikke vært gode nok, men vi har blitt reddet av at vi har gode enkeltspillere som har store kvaliteter, påstår 48-åringen.

Fornøyd Fossum
En av dem som har vist ferdigheter på egen hånd er søndagens målscorer Iver Fossum. 18-åringen er tilfreds med trenerbyttet.

- Jeg trives med å spille litt mer i lengderetning. Stemningen i troppen har alltid vært god, men den har blitt enda bedre med Bjørn Petter som trener. Jeg tror fortsettelsen kan bli veldig morsom, sier Fossum til Nettavisen.

Unge Fossum har blitt justert litt i Ingebretsens regi, fra å være en mer fremskutt midtbanespiller til å bli en ganske tydelig indreløper.

- Det er kanskje der jeg er best. Jeg trives godt i den posisjonen.

Drammenserne har nå 18 poeng, og har like mange kamper på å rette opp den skuffende starten. Så gjenstår det å se om Ingebretsen kan få Godset til å bli best på det gamle gresset i Drammen med mer direkte spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere