RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godset-spillerne om «BP»: - Du får det samme svaret fra alle sammen

TILBAKE: Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen under eliteseriekampen mellom Start og Strømsgodset på Sør Arena.
TILBAKE: Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen under eliteseriekampen mellom Start og Strømsgodset på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Bjørn Petter Ingebretsen (51) er sterkt ønsket som permanent Godset-trener.

SØR ARENA (Nettavisen): Fire dager før Strømsgodset spilte mot Start valgte Tor Ole Skullerud å trekke seg som Strømsgodset-trener. Bjørn Petter Ingebretsen tokover som midlertidig trener, og spillerne vil ha med «BP» videre.

Bjørn Petter Ingebretsen tok Strømsgodset fra bunnkamp til sølv i 2015, men måtte så gi seg på grunn av helsen.

I helgen var 51-åringen tilbake som midlertidig hovedtrener for Strømsgodset mot Start, og til tross for uavgjort var spillerne storfornøyde med den nye treneren og overgangen fra 4-2-3-1 til 4-3-3.

- Det er en del forskjell fra 4-2-3-1 til 4-3-3. Folk sprudler litt mer i posisjonen de spiller i, og spillerne slipper seg løs. Vi har slitt med at spillerne har hatt høye skuldre og har tenkt altfor mye, og det synes jeg ikke vi gjorde på søndag. Mot Start hadde vi det gøy, så det er en stor forskjell, sier Pedersen til Nettavisen.

28 åringen har også klare formeninger om hva som skal få Strømsgodset ut av bunnstriden.

Vil ha «BP» i ti år til

- Vi må fortsette slik som vi gjorde mot Start, så tror jeg trepoengerne kommer på rekke og rad, fortsetter Strømsgodsets toppscorer.

- Bør Ingebretsen fortsette som trener for Strømsgodset?

- Ja, det bør han, sier Pedersen kontant, og han får støtte av flere spillere.

Tokmac Nguen ville ikke prate om det røde kortet han fikk mot Start, men han ville gjerne prate om hvem han vil ha som ny trener for Strømsgodset.

- BP (Bjørn Petter Ingebretsen red.anm.). Han kunne vi hatt som trener i ti år fremover. Mot Start er vi mer offensive enn hva vi har vært tidligere, og vi har hatt fokus på det vi er gode på, og det er slik vi må spille, sier Nguen.

Han får støtte av Espen Bugge Pettersen.

Alle spillerne vil svare det samme

- Jeg har alltid vært veldig stor fan av BP, og går det slik som vi tror og håper, så går han fra midlertidig til fast ansatt. Spør du en og en av oss spillerne så tror jeg du får det samme svaret, sier Bugge Pettersen til Nettavisen før han utdyper:

- Under BP er det tydelige og enkle prinsipper, slik som flere av oss har vært med på før, slik som Strømsgodset har spilt i alle år. Mot Start er det en god respons på det som har skjedd, og på fotballen som BP vil at vi skal spille.

TAUS: Strømsgodset Tokmac Nguen er her i diskusjon med fjerdedommer Marius Lien. Etter kampen ville han ikke uttale seg om det røde kortet.

Den midlertidige treneren, Ingebretsen må dra på smilebåndet når han hører at Tocmac Nguen vil ha ham som trener i ti år:

- Det var gøy å styre Strømsgodset igjen. Det er dette jeg er glad i å gjøre, og jeg kjenner at blodpumpen pumper litt mer enn vanlig, så det er rett og slett bare gøy, sier BP til Nettavisen før han fortsetter.

- Det er klart det er godt å høre, og det er litt morsomt å høre om «Tokki». Han spilte en god kamp mot Start, og det kan hende han sier det bare nå, og når jeg stiller litt krav til han på trening på tirsdag, så går han vel ned til at han vil ha meg der i fire år, humrer den humørfylte treneren.

Har noe ugjort

«BP» Ingebretsen tok over Strømsgodset da de lå i bunnen i 2015. Da endte det med sølv, før han måtte gi seg grunnet helseproblemer. Nå vil han trene Strømsgodset permanent igjen.

- Jeg føler at jeg har noe ugjort siden forrige gang. Nå er helsen bra igjen, og jeg føler at jeg kan levere som hovedtrener, men det er andre som skal bestemme det. Jeg tror at jeg og denne fotballen kan få klubben oppover tabellen, sier Ingebretsen.

Sportslig leder i Strømsgodset, Jostein Flo, har ikke svart på Nettavisens henvendelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere