RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godset-talent solgt til toppklubb i Belgia

TIL UTLANDET: Strømsgodset selger Gustav Wikheim til den belgiske toppklubben Gent. Her er unggutten i aksjon i tippeligaoppgjøret borte mot Sarpsborg i oktober.
TIL UTLANDET: Strømsgodset selger Gustav Wikheim til den belgiske toppklubben Gent. Her er unggutten i aksjon i tippeligaoppgjøret borte mot Sarpsborg i oktober. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Helt sjukt om jeg får spille Champions League.

Angrepstalentet Gustav Wikheim (22) er solgt fra Strømsgodset til belgiske Gent.

Det bekrefter drammensklubben på eget nettsted torsdag ettermiddag.

Strømsgodset og Gent ble enige om de siste detaljene i saken torsdag morgen. Overgangssummen vil årets tippeligatoer ikke gå ut med.

Ifølge Drammens Tidende skal salget av 22-åringen gi Godset 15 millioner kroner. Sportssjef Jostein Flo innrømmer at kjøpssummen er høyere en ti millioner kroner, men ønsker ikke å gå mer i detalj på dette.

Gent er ikke en hvilken som helst klubb. I februar skal nemlig laget spille åttedelsfinaler i Champions League mot tyske Wolfsburg.

Det kan nå skje med Gustav Wikheim som en av spillerne på banen.

(artikkelen fortsetter under)- Det er helt sjukt om jeg får spille Champions League. Dette var en mulighet som jeg bare måtte ta. Gent er en veldig fin klubb som passer meg bra, og som var ordentlig giret på å få meg inn, forteller Wikheim til godset.no.

22-åringen fortsetter med å takke sportssjef Flo og Strømsgodset for at de ikke motsatte seg overgangen. Wikheim mener dette er en av grunnene til at mange unge spillere ønsker å spille for drammensklubben.

- Vi er en klubb som ønsker å utvikle spillere til å bli gode nok for større ligaer, og dette er en flott mulighet for Gustav, uttaler Jostein Flo.

- Han er på mange måter det perfekte eksempel på hvordan vi ønsker å drive. Utviklet lokalt i moderklubben Hokksund, og deretter videreutviklet hos oss fra 14-15-årsalder. Nå er han klar for å ta steget ut i proffverden, og det skal vi alle være stolt over. Både Hokksund, Strømsgodset og selvfølgelig Gustav selv, fortsetter Flo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere