*Nettavisen* Sport.

Godt nytt for Norge: VM kan bli utvidet til 40 lag

GODE MINNER: Her feirer Norge VM-seier mot Brasil i 1998. Det er siste gang Norge deltok i verdens største fotballturnering. Foto: Antonio Scorza (AFP)

Kan bli en realitet fra 2026.

03.12.15 12:30

Det skriver den britiske avisen Daily Mail torsdag.

Torsdag skal FIFA-styret, som i disse dager er samlet i Zurich, ha en avstemning om de skal gå videre med forslaget om å utvide VM fra dagens 32 lag.

Går forslaget gjennom, vil VM bestå av åtte grupper med fem lag i hver gruppe, og utvidelsen gjør at det blir 32 ekstra kamper i mesterskapet.

Avstemningen skal foretas samme dag det er gjort flere pågripelser i FIFA-skandalen.

Idéen om 40 lag ble foreslått av den hardt pressede UEFA-presidenten Michel Platini tilbake i 2013, og ser nå ut til å bli satt til live.

Utvidelsen trenger ikke å bli ratifisert av FIFA-kongressen siden slike ting ikke er en del av FIFA-statuettene, men ble foreslått som en del av reform-forslagene som ble presentert for FIFA på onsdag. Trolig vil forslaget bekreftes offisiellt senere torsdag.

Forslaget møter stor støtte blant de europeiske nasjonene, for det skal ifølge Daily Mail råde en misnøye angående antall deltakerplasser i VM. Nå har Europa 14 plasser (13 pluss arrangørlandet).

Flere europeiske plasser vil være en fordel for Norge, som altså ikke har deltatt i VM siden 1998.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag