*Nettavisen* Sport.

Godt skadenytt i RBK

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Jim Larsen hostet blod og tråkket over mot Aalesund. Nå er han straks spilleklar.

Rosenborg-fansen rynket på nesa da lagets forsvarsstjerne hinket av banen i fredagens eliteseriekamp i Ålesund. Etter kampen kom det også fram at Larsen hadde hostet opp blod – og at dansken av den grunn ble liggende på sykehus over natta.

Nå kan alle på Lerkendal puste lettet ut. Alt tyder på at stopperklippen er klar til kommende helgs seriekamp mot Stabæk.

Usikkerhetsmomentet ligger i om ankelen blir helt bra.

Dorsin i bedring
- Vi skal ta en MR for sikkerhets skyld, men vi er optimistiske med tanke på fredag. Han er mye bedre i ankelen i dag og jogger under dagens trening, sier RBKs medisinsk koordinator Haakon Schwabe til klubbens hjemmesider.

Mikael Dorsin måtte i likhet med Larsen forlate banen fredag. Svensken pådro seg det som liknet en strekk. Mandag trente svensken alternativt, men prognosene var gode.

- Jeg gikk ut før det ble noe verre, og jeg har trua på at jeg kan rekke kampen mot Stabæk, sier hovedpersonen selv.

Mer usikkerhet er det rundt John Chibuike. Nigerianeren måtte stå over fredagens kamp med en overbelastningsskade.

- Når det gjelder John, er det en balansegang mellom belastning og behandling. Vi har satt han på noen nye medisiner vi håper kan hjelpe, så får vi se de neste dagene hvordan det går. Det kan være vi klarer å holde han gående til sommerpausen for å ta en ny vurdering da, men det kan også vi bestemmer oss for operasjon nå, sier Haakon Schwabe.

Kan bli spilleklar
Må Chibuike legge seg under kniven, blir han plassert på sidelinjen i et par uker.

- Men det kan også være at dette løsner i løpet av noen dager, og da kan han spille på fredag, sier Schwabe.

Den nevnte trioen må samtidig stå over tirsdagens cupkamp mot Tiller. Det samme gjelder Rade Prica, som sliter med en ankelskade. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.