*Nettavisen* Sport.

Godt utgangspunkt for Haugesund

SCORET VIKTIG MÅL: Daniel Bamberg scoret Haugesunds bortemål i Wales. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Fikk med seg viktig bortemål i Wales.

03.07.14 23:21

BROUGHTON - HAUGESUND 1-1:

Haugesund sikret seg et viktig bortemål i 1-1-kampen mot det walisiske laget Broughton i den første runden av europaligakvalifiseringen.

Broughton ga Haugesund større utfordringer enn hva de to andre norske lagene i den første runden av europaligakvalifiseringen, Tromsø og Rosenborg, møtte i Tartu og Jelgava.

- Vi møtte et godt organisert lag som var fysisk sterkt, men ferdighetene var ikke de største, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug til NTB.

Våknet etter baklengs
Haugesund begynte kampen mot Broughton dårligst av de to lagene, og etter 29 minutter sendte Jordan Johnson hjemmelaget i føringen.

Haugesund våknet etter baklengsmålet og hevet spillet sitt. Det ga resultat da Joakim Våge Nilsen spilte fram Daniel Bamberg, som utlignet for Haugesund to minutter før pause.

Broughton slo hele kampen mange lange baller. De ble utover kampen dårligere og dårligere til å flytte laget opp, noe som førte til at Haugesund fikk mer kontroll på kampen.

Ingen av lagene klarte å komme til de store mulighetene i annen omgang, og oppgjøret endte 1-1.

- Det hadde ikke vært noe å si på om vi vant kampen i kveld, sier Grindhaug.

- Godt utgangspunkt
Bortemålet Haugesund kan vise seg å bli avgjørende i kampen om avansement. Det gir eliteserielaget en god mulighet til å ta seg videre.

- Det er et godt utgangspunkt. Vi fikk et bortemål, og jeg tror det skal være fullt mulig å kare oss videre til neste runde, sier Grindhaug.

Haugesund måtte klare seg uten midtstopper Dusan Cvetinovic torsdag. Han ble nektet innreise til Wales etter å ha fått avslag på sin søknad om visum.

Kampen ble for øvrig ikke spilt på Broughtons hjemmebane, men på Bangor Citys stadion i Bangor.

Returoppgjøret spilles på Haugesund stadion torsdag 10. juli, men før den tid spiller Haugesund mot Rosenborg søndag. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag