*Nettavisen* Sport.

Götze mister Champions League-finalen

Foto: John Nazca / Reuters / NTB scanpix

- Jeg er naturligvis veldig lei meg for at jeg ikke kan hjelpe lagkameratene mine i denne viktige kampen.

22.05.13 20:21

Borussia Dortmund må stille uten Mario Götze i mesterligafinalen mot Bayern München på Wembley lørdag.

20-åringen sliter fortsatt med lårstrekken han pådro seg i semifinalen mot Real Madrid. Han måtte tirsdag gi seg etter bare en times trening. Dagen etter ble ikke den offensive midtbanespilleren godkjent for finalespill etter en medisinsk undersøkelse.

– Finalen var mitt store mål. Jeg har jobbet hardt for å bli klar, og jeg er utrolig lei meg for at jeg ikke kan hjelpe laget i denne viktige kampen, sa Götze i en pressemelding.

– Selvsagt vil jeg reise til London for å støtte lagkameratene mine.

Götze skal fra neste sesong spille for nettopp Bayern München. Sånn sett kommer skaden kanskje beleilig for noen.

Bayern München benyttet seg av en klausul i 20-åringens kontrakt om at han kunne kjøpes fri for 37 millioner euro. For mange Dortmund-tilhengere forvandlet Götze seg over natta fra helt til sviker ved å si ja til Bayern.

Sannsynligvis betyr Götzes skade at Kevin Grosskreutz rykker inn i laget. Han ender på venstre kant, mens Marco Reus tar Götzes rolle som hengende spiss i 4-2-3-1-formasjonen.

Trener Jürgen Klopp kan også velge å flytte Ilkay Gundogan fram til Götze-rollen bak spissen Robert Lewandowski og bruke Nuri Sahin i en av ankerrollene.

Ifølge Sveits' landslagssjef og tidligere Dortmund-trener Ottmar Hitzfeld vil det være fatalt for Borussia Dortmund å unnvære en spiller av Götzes kaliber i finalen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.