*Nettavisen* Sport.

Gøy på landet for VIF

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Vålerenga er videre i cupen etter at de slo Raufoss søndag.

08.06.08 20:21

RAUFOSS - VÅLERENGA 1-4:

Vålerenga har vært litt ustabile i Tippeligaen så langt denne sesongen, men i søndagens cupoppgjør borte mot Raufoss viste Martin Andresens menn at de i i hvert fall holdt en høyere klasse enn annendivisjonslaget fra Toten.

Oslolaget vant til slutt 4-1, i en kamp der Raufoss lenge var med på notene, men gjestene var dødelig effektive foran mål.

Se høydepunkter fra kampen her:

247488

Ble spenning
Islendingen Gunnar Heidar Thorvaldsson satte inn kampens første mål allerede etter ett minutt, da han flikket ballen i nettet på et innlegg fra Bengt Sæternes. Den samme Sæternes headet drøyt femten minutter senere inn 2-0 helt umarkert på bakre stolpe og dette resultatet sto seg til pause.

I andre omgang så det ut til at Vålerenga hadde full kontroll på kampen, da hjemmelaget noe overraskende reduserte ved Edier Frejd og skapte ny spenning i kampen. Svensken fikk hode på et frispark fra spillende trener Espen Haug og det sto 1-2 på Raufoss Stadion.

Men, Vålerenga var det beste laget og fire minutter før full tid avgjorde Klanen-helt Bojan Zajic kampen med et skudd som gikk utakbart helt oppe i krysset. På overtid satte Thorvaldsson spikeren i Raufoss-kista da han satte inn sitt andre mål i kampen og fastsatte sluttresultatet til 4-1.

Skulle spilt i Adeccoligaen
Raufoss er som mange sikkert husker en gammel traver i Adeccoligaen og skulle egentlig ha spilt der denne sesongen også, men ble tvangsnedrykket på grunn av at klubben ikke oppfylte NFFs krav til stadionanlegg. I stedet var det Sparta Sarpsborg som fikk spille i den nest øverste divisjonen.

Totenlaget har hatt mange gode spillere opp gjennom årene og kjente navn som Vålerengas Jarl André Storbæk, Aalesunds Johan Arneng, Strømsgodsets Mattias Andersson og Lillestrøms John Anders Bjørkøy har alle vært innom klubben.

Så langt denne sesongen har laget underprestert i andredivisjon og ligger på en svært skuffende 13. plass etter syv spilte kamper.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.