*Nettavisen* Sport.

Grå fotballsuksess i England

Nederst i Englands fotballdivisjoner er et nytt lag på vei mot ligaen. Grays heter laget, og leder Conference-ligaen.

24.10.05 10:47

Grays har brukt 115 år på å nå Conference-ligaen, det øverste nivået før man spiller i den offisielle ligaen i England. Laget rykket opp i fjor. Laget vant Conference South med 24 poengs margin. I tillegg vant de FA Trophy, som er cupen for lagene under ligasystemet.

Etter at 14 kamper er spilt i årets Conference leder laget divisjonen med 8 seire og 6 uavgjorte kamper. De har nå spilt 33 kamper på rad uten tap. Deres siste tap i ligaen kom 18.desember 2004.

Ledes av Tottenham-stjerne
Manageren til Grays er Mark Stimson som har spilt over 240 ligakamper for Tottenham og Newcastle. Flere av spillerne er også rekruttert fra Tottenham; Gary Hooper, Jamie Slabber og Nicholas Eyre kommer alle fra Tottenhams junioravdelinger.

Slabber er lagets toppscorer med seks mål. Han har spilt 11 år for Tottenham før han som 20-åring fikk fri transfer og gikk til Grays.

Ut mot havet
Grays er en liten by som ligger lenger ute i Themsen mot havet fra London. Gravesend, Dartford og Gillingham er byer i nærheten. Grays er en del av Thurrock Council. (Her er lokalavisen). Er du turist så er området et av de stedene i England hvor du finner flest verneverdige bygninger i tillegg til et stort fort, Tilbury Fort. Sjekk turistinformasjonen her.

Så får man se om Grays kan fortsette å vinne kamper og bli det neste ligalaget. Kanskje er Grays framtidens Chelsea?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag