Gransker Mutu-overgang

Foto: (foto: scanpix)

Rumenske myndigheter har iverksatt en etterforskning i forbindelse med Adrian Mutus overgang fra Dinamo Bukarest til Inter i 1999.

21.02.06 11:49

Dinamo oppga at overgangssummen var 2,1 millioner dollar, mens Inter mener den var på 7,15 millioner dollar.

- Skattemyndighetene har bedt om dokumenter fra det rumenske fotballforbundet med tanke på å undersøke de økonomiske detaljene i avtalen, sier talsmann for forbundet, Florin Prunea, til Reuters.

Det rumenske fotballforbundet (FRF) har igangsatt sin egen etterforskning. Prunea antyder at den kan få «sportslige konsekvenser», uten å gå mer i detalj.

Mutu spilte også for Verona og Parma før han kom til Chelsea i august 2003. Han skrev under på en femårig kontrakt med Juventus i januar 2005, etter at han fikk sparken fra Chelsea i etterkant av at han testet positivt for bruk av kokain.

Tidligere denne måneden begynte FRF en etterforskning opp mot overgangen til Florin Bratu fra Rapid Bukarest til Galatasaray, etter at pressen avslørte at store deler av overgangssummen var umulig å gjøre rede for.

Ifølge diverse oppslag i rumensk presse kan så mye som 30 millioner dollar ha forsvunnet i forbindelse med rumenske spilleroverganger de siste 16 årene.

- Bratu-saken kan meget vel åpne Pandoras eske i rumensk fotball, sier sportskommentatoren Viorel Tudorache til Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.