Gransker om Sandefjord har mottatt ulovlig pengestøtte

ESA vil til bunns i om Sandefjord Fotball har mottatt ulovlig statsstøtte til byggingen av Komplett.no Arena.

ESA vil til bunns i om Sandefjord Fotball har mottatt ulovlig statsstøtte til byggingen av Komplett.no Arena. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Fikk klubben penger de ikke skulle ha hatt da de bygde ny stadion?

22.10.14 13:16

Det skal nå EFTAs overvåkningsorgan ESA finne ut av.

- De åpnet i dag en formell undersøkelse knyttet til byggingen av et nytt stadion for Sandefjord Fotball AS på Pindsle i Sandefjord, skriver informasjonssjef Andreas Kjeldsberg Pihl i en pressemelding.

Det var Sandefjords Blad som først omtalte saken.

I 2006 overførte Sandefjord kommune ifølge pressemeldingen eiendomsretten til to tomter gratis til datterselskaper av Sandefjord Fotball AS. Klubben skal ha forpliktet seg på sin side til å bygge et nytt anlegg med bane, tribuner og garderober. Eiendomsoverdragelsen ble aldri notifisert til ESA, heter det i pressemeldingen.

For å finansiere byggingen av ny stadion solgte Sandefjord den ene eiendommen videre til private investorer for 40 millioner kroner.

På bakgrunn av klager vil ESA derfor undersøke om dette innebærer statsstøtte, og om støtten i så fall kan være forenlig med EØS-avtalen.

- Statsstøttereglene åpner for støtte til profesjonelle sportsklubber for å fremme sportsaktiviteter og bidra til bygging av infrastruktur, dersom visse vilkår er oppfylt. Så langt har vi ikke mottatt dokumentasjon som gjør oss i stand til å konkludere med at denne eiendomsoverdragelsen ikke involverer ulovlig statsstøtte, forklarer ESA-president Oda Helen Sletnes.

- Etter å ha gått gjennom den informasjonen som er mottatt fra norske myndigheter så langt, er ESA ikke overbevist om at overføringen av eiendommene ble gjort på markedsvilkår, heter det i pressemeldingen.

Det har foreløpig ikke lyktes Nettavisen å få Sandefjord i tale.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag