RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
RØRT: - Jeg har drømt om dette. Nå fikk dere se, sa Luis Suarez etter kampslutt.
RØRT: - Jeg har drømt om dette. Nå fikk dere se, sa Luis Suarez etter kampslutt. Foto: Matt Dunham (Ap)

Gråtkvalt Suarez: - Nå fikk dere se

Sist oppdatert:
Liverpool-stjernen tok til tårene etter å ha senket England.

URUGUAY - ENGLAND 2-1:

Det var som skrevet i stjernene at Liverpool-stjernen Luis Suarez skulle senke England da han var tilbake fra skade og startet på topp for Uruguay torsdag.

Og selvfølgelig gjorde han det. Stjernespissen sendte først Uruguay i ledelsen i førsteomgang, før England og Wayne Rooney slo tilbake.

Med fem minutter igjen å spille så det ut til å gå mot uavgjort 1-1, men et langt utspill fra Fernando Muslera ble stusset i bakrom av Steven Gerrard. Suarez var selvsagt på rett plass, parkerte det engelske forsvaret og banket inn seiersmålet.

Gerrard, som også var uhelig og skled og mistet ballen i et avgjørende øyeblikk i gullkampen i Premier League, var nok en gang maksimalt uheldig da han headet gjennom lagkameraten fra Liverpool.

UHELDIG: Steven Gerrard var nest sist på ballen da Luis Suarez ble matchvinner.


Slaktes av sine egne
Selvsagt ikke optimalt håndtert av Gerrard, men det engelske forsvaret skal ta en god del av skylden for ikke å ha falt av og avverget faren tidligere. Det er Gary Lineker enig i.

- Forsvaret vårt er skrekkelig, skrev toppscoreren fra 1986 på Twitter rett etter scoringen.

Flere tidligere engelske landslagsspillere satt i studio hos BBC og var lite imponert over det gutta med de tre løvende på brystet viste fram. Chris Wadlle, som deltok i VM i 1986 og 1990, én av dem.

- Det finnes ikke energinivåer. Raheem Sterling passerte bare én spiller i første omgang. Jeg synes mange spillerne ser ut til å være tunge i beina, sa Waddle.

Heller ikke Danny Mills, som var engelsk høyreback under VM i 2002, likte måten Suarez fikk stikke bak ryggen til Phil Jagielka på 1-0-målet.

- Suarez bare løper bak ryggen til Jagielka. Jeg vil ikke henge ham ut, men Jagielka ser seg ikke om. Han må ha kontroll rundt seg og se seg over skuldra. Hvis spissen kan se nummeret på ryggen til forsvareren, er forsvareren i trøbbel, sa Mills.

Gråtkvalt Suarez
Luis Suarez tok til tårene da han ble intervjuet etter kampen og viste tydelig at det var deilig å senke England.

- Vi kjempet og led, og det viktigste er at vi vant. Det var det vi ønsket. Det var dette jeg drømte om. Jeg nyter dette øyeblikket etter alt jeg har vært gjennom og alle som har kritisert meg. Nå fikk dere se, sa en gråtkvalt Suarez i et TV 2-sendt intervju.

Skal England gå videre nå, trenger Roy Hodgson og co hjelp av Italia. Italienerne må vinne sine to gjenværende kamper, og England må slå Costa Rica med to mål. Hogdson vet at det ser mørkt ut.

- Sjansene er svært dårlige for oss nå. Vi trengte en uavgjort eller en seier i dag, men fikk ikke det, sa England-sjefen.

- Jeg synes vi hadde bra kontroll på Suárez i store deler av kampen. Det andre målet var en uheldig flikk fra Steven Gerrard som sendte Suárez alene mot mål. Han bommer ikke på slike sjanser. Suárez var tilbake etter skade. Han tok vare på begge de to mulighetene han fikk.

Uruguay-trener Oscar Tabarez var selvslagt langt gladere.

- Vi visste hva som sto på spill i denne kampen. Det var en flott kamp. Vi klarte å slå et europeisk lag for første gang på lenge. Begge målene våre ble scoret av en spiller som var skadd for en måned siden. Vi viste at vi kunne kjempe, men husk: Vi er ikke klare for cupspillet ennå, sa  Tabárez.

(artikkelen fortsetter under bildet)

GUTTA KRUTT: Edinson Cavani og Luis Suarez slipper jubelen løs etter sistnevtnes 1-0-mål mot England.


Rooney nærmet seg
Et av de store spørsmålene før torsdagens kamp var formen til Luis Suarez. Liverpool-stjernen har vært ute med skade i flere uker og sto også over Uruguays første kamp i mesterskapet.

27-åringen viste imidlertid tidlig at han hadde skumle hensikter i møtet med flere av sine lagkamerater. Han var nemlig mannen bak den første farligheten i kampen, da han spilte vegg med Nicolas Lodeiro og slo et innlegg, som nesten ble headet i eget mål av Gary Cahill.

I motsatt ende av banen var Wayne Rooney på jakt etter sitt første VM-mål og var bare centimetere unna å få det da han prøvde seg på et frispark fra 20 meter. Ballen snek seg like utenfor stolpen til Fernando Muslera i Uruguay-målet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SLÅTT IGJEN: England tapte mot Uruguay og er på god vei ut av VM.


SE OGSÅ: Her er de beste VM-bildene

Etter et par brukbare uruguayanske forsøk, signert Cristian Rodriguez og Edinson Cavani, var United-spissen farlig frampå igjen. Steven Gerrard svingte et frispark inn fra venstresiden, men Rooney kom akkurat ikke høyt nok over ballen presse ballen tilstrekkelig ned. I stedet smalt headingen i tverrliggeren.

Fakta: Spillerbørs

Klikk for å åpne faktaboksen
 

URUGUAY:
Fernando Muslera - 6
Maxi Pereira - 6
Diego Godin - 5
José Maria Gimenez - 6
Martin Caceres - 5
Alvaro Gonzalez (ut 79.) - 5
Nicolas Lodeiro (ut 67.) - 5
Egido Arevalo Rios - 7
Cristian Rodriguez - 6
Luis Suarez (ut 89.) - 8 Banens beste
Edinson Cavani - 7
---
Christian Stuani (inn 67.) - ikke vurdert
Jorge Fucile (inn 79.) - ikke vurdert
Sebastian Coates (inn 89.) - ikke vurdert

ENGLAND:
Joe Hart - 4
Glen Johnson - 5
Gary Cahill - 4
Phil Jagielka - 3
Leighton Baines - 4
Steven Gerrard - 4
Jordan Henderson - 5
Raheem Sterling (ut 64.) - 4
Wayne Rooney - 6
Danny Welbeck (ut 71.) - 5
Daniel Sturridge - 5
---
Ross Barkley (inn 64.) - ikke vurdert
Adam Lallana (ut 71.) - ikke vurdert
Rickie Lambert (ut 87.) - ikke vurdert

*En spiller må ha vært på banen i 30 minutter for å bli vurdert

Vurdert av: Martin Busk

Suarez, selvølgelig
Der Wayne Rooney mislyktes, viste Luis Suarez hvordan det skal gjøres for Uruguay. Liverpool-stjernen snek seg bak ryggen til Phil Jagielka og headet et perfekt innlegg fra Edinson Cavani i nettet bak Joe Hart.

England og Daniel Sturridge brukte ikke lang tid på å slå tilbake da de havnet under mot Italia i helgen og var også farlig frampå rett etter at Uruguay tok ledelsen. Muslera var på rett plass og bokset Sturridges avslutning til corner.

Etter at England klarte å legge et aldri så lite press på Uruguay i første omgang, var det søramerikanerne som tok initiativet i starten på den andre.

Seks minutter ut i omgangen tapte Jordan Henderson en duell utenfor sekstenmeteren, og Edinson Cavani ble spilt alene gjennom med Joe Hart. Avlutningen til PSG-stjernen var uvanlig svak og havnet til side for mål.

Rooney til ingen nytte
Da det så ut til at England ikke hadde våknet etter pausen, viste Wayne Rooney at han fremdeles var lysten på sitt første VM-mål, men avslutnignen fra ti meter ble nok en gang stoppet av Muslera.

United-spissen måtte vente til det gjensto et kvarter av kampen før han kunne slippe jubelen løs. Glen Johnson kom rundt på kanten og trillet ballen inn til stjernespissen, som enkelt kunne sette ballen i mål.

På sin 29. avslutning i sin tiende VM-kamp satt den altså for Rooney.

Det hjalp likevel lite da Luis Suarez stakk i bakrom og banket inn 2-1 for Uruguay.

Til tross for at England tapte, har laget fremdeles en liten sjanse til å gå videre. Da må Italia slå både Costa Rica og Uruguay, mens England må så Costa Rica med minst to mål.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere