*Nettavisen* Sport.

Griezmann: - Søsteren min var på konserten

RAMMET AV TERROR: Antoine Griezmann spilte landskampen for Frankrike mot Tyskland på fredag, mens søsteren var i konsertlokalene som samtidig ble angrepet av terrorister.

RAMMET AV TERROR: Antoine Griezmann spilte landskampen for Frankrike mot Tyskland på fredag, mens søsteren var i konsertlokalene som samtidig ble angrepet av terrorister. Foto: Christophe Ena (AP)

- Alle vi på benken var litt redde, sier Tysklands landslagssjef.

14.11.15 08:49

Minst 120 mennesker skal være drept i terrorangrepene som rammet Paris fredag kveld. Minst én, og kanskje så mange som tre, eksplosjoner skal ha vært hørt ved Stade de France, der Frankrike tok imot Tyskland til vennskapskamp i fotball.

Franske myndigheter skal ha bekreftet at fire personer, inkludert tre terrorister, er drept ved stadion, og minst elleve alvorlig skadet.

Det mest fatale angrepet skjedde imidlertid ved konsertlokalet Bataclan, der minst 87 personer som var til stede på en konsert med det amerikanske bandet Eagles of Death Metal ble drept på hensynsløst vis.

Den franske landslagsspilleren og Atletico Madrid-spilleren Antoine Griezmann forteller at søsteren hans var til stede på konserten.

«Alle tanker går til ofrene for angrepene. Gud, ta vare på min søster og Frankrike,» skrev Griezmann først på Twitter.

Litt senere kom meldingen om at søsteren var i god behold:

«Takk Gud, min søster var i stand til å komme seg ut av Bataclan. Alle mine bønner er med ofrene og deres familier,» oppdaterte Atletico Madrid-spilleren.

Frankrikes president Francois Hollande har erklært unntakstilstand i Frankrike etter de fatale angrepene.

Kampen mellom Frankrike og Tyskland ble spilt ferdig, før spillerne samlet seg i spillertunnelen for å følge med på dramaet som utfoldet seg utenfor stadion og i andre steder i byen.

Publikum på landslagsarenaen holdt seg på stadion etter kampslutt, og mange samlet seg nede på gressmatta.

- Vi er alle i sjokk, sa Tysklands trener Joachim Löw, ifølge BBC, fredag kveld.

- Kampen og målene blir uviktige på en dag som dette. Alle oss på benken var litt redde.

Frankrike, som er vertskap for EM neste sommer, skulle spille en ny privatlandskamp mot England på Wembley førstkommende tirsdag, men ifølge den franske avisa L'Equipe er matchen allerede avlyst.

Samtidig er Frankrikes planlagte pressekonferanse på lørdag også avlyst.

- Det franske fotballforbundet deler følelsene som har rystet nasjonen, uttaler Noel Le Graet, president i det franske fotballforbundet.

Arsenal og Chelsea er blant klubbene som har delt sin reaksjon på Twitter etter angrepene.

«Tankene til alle i Arsenal er med de i Paris,» skrev Arsenal, som hadde både Olivier Giroud og Laurent Koscielny på banen for Frankrike mot Tyskland.


Klikk på bildet for å forstørre.

SAMLET SEG PÅ BANEN: Publikum på Stade de France samlet seg på gressmatta i kaoset som utfoldet seg etter kampen mellom Frankrike og Tyskland. Foto: Franck Fife (AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.