RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grimsbø mister de kommende EM-kampene

Norge-keeper Kari Aalvik Grimsbø har fått en sprekk i menisken og går glipp av de kommende kampene i håndball-EM. Det viste mandagens MR-undersøkelse.
Norge-keeper Kari Aalvik Grimsbø har fått en sprekk i menisken og går glipp av de kommende kampene i håndball-EM. Det viste mandagens MR-undersøkelse. Foto: Claus Fisker (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det spøker for videre EM-spill for Kari Aalvik Grimsbø (29) etter at hun mandag fikk påvist en sprekk i menisken.

Tredjekeeper Emily Sando er allerede hentet inn i troppen.

Norges førstemålvakt storspilte i søndagens åpningsseier over Romania, men underveis fikk hun trøbbel med det høyre kneet. MR-undersøkelsen viste at skaden er av en slik karakter at Grimsbø trolig mister resten av mesterskapet.

Kroppsspråket til landslagslege Nils Ivar Leraand antydet at sjansene for å komme tilbake i EM-troppen er mikroskopiske.

– Jeg kan ikke utelukke at dette er en gammel skade som ble slått opp igjen. Dersom hun må gjennom et lite inngrep i kneet, vil hun være borte i en måneds tid, sa Leraand under en pressekonferanse mandag kveld.

- Åpner for andre
Det var ingen krisestemning å spore hos landslagssjef Thorir Hergeirsson. Han påpekte at skader er en del av håndballen.

– Dette gir en annerledes situasjon, men det åpner jo muligheten for andre. Silje Solberg er klar for oppgaven, og hun er i kjempeform, sa Hergeirsson til NTB.

Med Grimsbø ute, hviler omtrent hele ansvaret på Solberg. Reserven Emily Sando, som er klubbvenninne med Grimsbø i danske Esbjerg, ankom Ungarn mandag kveld.

Uten stjerneduo
Kari Aalvik Grimsbø deltok i sitt første mesterskap for Norge siden OL i London i 2012. Hun har vist knallform de siste ukene og var regnet som en av lagets viktigste spillere.

– Akkurat nå er jeg skuffet og lei meg, for dette kom på et dårlig tidspunkt. Jeg har følt meg i veldig god form, så da er dette ekstra kjipt. Jeg har likevel et håp om at kneet kan bli bedre ganske raskt. Nå tar vi én dag om gangen og ser hva som skjer, sa 29-åringen.

Det vil i løpet av de neste dagene bli avgjort om hun kan komme tilbake i troppen, men det er altså lite sannsynlig.

Stjernekeeperen Katrine Lunde er gravid og står over årets mesterskap. Nå ser det ut til at Norge må klare seg uten sine to beste målvakter i jakten på EM-gull i Ungarn og Kroatia. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere