*Nettavisen* Sport.

Grindhaug: - Det har vært et tungt år

FORNØYD: Haugesunds trener Jostein Grindhaug har etter alt å dømme reddet tippeligaplassen.

FORNØYD: Haugesunds trener Jostein Grindhaug har etter alt å dømme reddet tippeligaplassen. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Men nå kan bare teorien hindre ny tippeligakontrakt for Haugesund.

25.10.14 17:33

HAUGESUND - STRØMSGODSET 3-2:

Martin Ødegaard har tatt mye av oppmerksomheten i de kampene han har spilt denne sesongen, men lørdag handlet alt om Haugesund da Godset kom på besøk.

Jostein Grindhaugs menn storspilte nemlig i regnet og tok til slutt en helt fortjent 3-2-seier.

Seieren gjør at fornyet tippeligakontrakt i praksis er sikret for hvittrøyene fra Rogaland, mens Godset tapte verdifulle poeng i kampen om bronsemedaljer.

- Det er fantastisk! Vi har strevet denne sesongen og hatt et tungt år. Nå har vi endelig fått litt flyt og er i god form, og nå skal vi vinne de to siste også, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug til C More etter kampen.

Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey må ta mye av skylden for tapet. Han klønet det til på både 1-0 og 2-0, og kommer neppe til å sove særlig godt i natt.

Martin Ødegaard spilte en helt middels kamp helt til han ble byttet ut et kvarter før slutt.

Klikk på bildet for å forstørre.

MIDDELS DAG: Martin Ødegaard klarte aldri, i likhet med sine lagkamerater, å prege kampen mot Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Godset-trener David Nielsen er skuffet etter kampen.

- Vi er ikke forberedt på trykket vi får, vi blir for puslete i dag. I andre omgang er vi mer mannfolk og spiller mannfolkfotball, men vi er for puslete før pause, sier Nielsen til C More.

Han roser Haugesund for motstanden lørdag.

- Vi fikk en leksjon i trykk og innsats, sier Nielsen.

Stolpe-bonanza
Haugesund åpnet best, og det var de som skapte de største sjansene i første omgang.

Først var Daniel Bamberg farlig frempå etter 17 minutter, men forsøket gikk i tverrliggeren.

Så var Maic Sema uheldig som ikke sendte hjemmelaget i ledelsen et kvarter senere, men skuddet gikk stang-stang ut før Godset fikk klarert. En utrolig sjanse.

Dermed var det ikke ufortjent da Christian Gytkjær fant nettmaskene tre minutter før pause. Dansken utnyttet slurvete keeperspill av Adam Larsen Kwarasey og satte inn 1-0 fra kort hold.

Hans 13. mål denne sesongen, men der må Godset-keeperen ta mye av «æren» for scoringen. Han glapp nemlig ballen rett i beina på Haugesunds storscorer, med god hjelp av en klønete Mohammed Abu.

- Det er sleipt utpå der, og det er sånn som skjer, forklarte keeperen i pausen.

- Må få hår på kassa
Men Haugesund var det beste laget før pause, keepertabbe eller ei.

- Vi må få hår på kassa, vi møter mannfolk i dag, sa en misfornøyd Godset-trener David Nielsen i pausen.

Klikk på bildet for å forstørre.

TABBE: Haugesunds Christian Gytkjær scorer her 1-0-målet mot Strømsgodset. Adam Larsen Kwarasey kan bare konstatere at keepertabben er et faktum. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Men det var Haugesund som fortsatte å skape sjanser. Alexander Stølås prøvde seg med en lobb fra 35 meter, og for tredje gang smalt det i stolpene bak Larsen Kwarasey. Ballen gikk nemlig i tverrligger og ut, dessverre for hjemmelaget.

- Et under at det bare står 1-0, sa C More-ekspert Tom Freddy Aune etter forsøket.

Og snart sto det 2-0. En dødball fra Stølås gikk rett i hendene på Kwarasey, men igjen var keeperen klønete og ga en retur. Da takket Dusan Cvetinovic for maten og dunket inn 2-0 for hjemmelaget.

Ødegaard ut
Et kvarter før slutt ble Ødegaard byttet ut til fordel for Peter Kovacs, og det viste seg å bli et effektivt bytte. Ungareren stanget nemlig inn en redusering på corner fem minutter før slutt.

Da alle forventet Godset-press de siste minuttene, kontret Haugesund og økte ledelsen til 3-1 da Bamberg satte en Stølås-pasning i åpent mål fra kloss hold.

Men Godset ga seg ikke. Innbytter Kovacs reduserte enda en gang da han satte ballen i mål ett minutt på overtid, men der stoppet det.

Haugesund rodde i land seieren og vant fortjent 3-2.

Nå gjenstår kun to kamper før Tippeligaen er ferdigspilt for de to lagene. Haugesund skal ut i dyst mot Stabæk og Brann, mens Godset har igjen oppgjør mot Molde og Rosenborg.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.