Gris, syndebukk og helt

Foto: REUTERS / Eddie Keogh / Scanpix

Charlie Adam og to straffer på ett minutt gjorde livet vanskelig for Tottenham.

08.05.11 08:16

TOTTENHAM - BLACKPOOL 1-1:

Det ble en kveld for dramtikk og stor underholdning på White Hart Lane, til tross for at det tok lang tid før kampen fikk mål.

Blackpool sto lenge imot presset fra vertene, og så ut til å få betalt med et kvarter igjen av ordinær tid.

Dommeren dømte nemlig straffe da Michael Dawson touchet en ball med en høy arm. Dawson mente at han skulle hatt frispark for en dytt i ryggen, men midtstopperens arm hadde uansett ingenting å gjøre i den høyden.

Heurelho Gomes reddet straffen mesterlig nede i hjørnet. Charlie Adam fortvilte over en bom som kan ha vært kostbar i gjestenes kamp for å unngå nedrykk.

Ny straffe
Gomes var likevel ikke lenge i paradis. Corneren umiddelbart etter strafferedningen førte til at brasilianeren mistet ballen i en duell. Keeperen ble litt for ivrig i forsøket på å rydde opp og berørte Gary Taylor-Fletcher. Sistnevnte falt kanksje noe lett, men bortelaget fikk ny straffe idømt.

En innbitt Adam gjorde ingen feil da han fikk en ny mulighet. Denne gangen dundret skotten ballen til den andre siden og Gomes var sjanseløs.

Tottenham kjempet febrilsk for å komme tilbake og fikk til slutt 1-1. Jermain Defoe utlignet i sluttminuttene med et flott skudd fra drøye 20 meters hold.

Mange resultater må likevel gå Tottenhams vei dersom klubben skal klare å følge opp fjoråret og kvalifisere seg for Champions League. Spurs ligger seks poeng bak Manchester City på den viktige fjerdeplassen.

Etter en målløs førsteomgang startet Tottenham den andre med å brenne flere gode muligheter. Rafael van der Vaart klarte først ikke utnytte den første sjansen etter et fint overlegg fra innbytter Aaron Lennon.

Samme Van der Vaart var få minutter senere servitør da Gareth Bale blåste en ball over med høyrefoten. Bale fikk så testet den mer fryktede venstrefoten, men traffe heller ikke da mellom stengene.

Bale ute i lang tid?
Omtrent etter en times spill måtte Gareth Bale forlate banen med noe som lignet en alvorlig ankelskade etter en sein takling. Synderen var også her Charlie Adam. Skotten slapp billig unna, og fikk ikke verken gult eller rødt kort for det som må kunne beskrives som et regelrett tråkk over Bales legg.

Like etter var Alex Baptiste like seint ute da han meide ned Luka Modric ute ved sidelinja. Men dommeren holdt kortene i lomma også da.

Manchester Citys bortetap mot Everton tidligere lørdag betød at Spurs fortsatt kunne klamre seg til håpet om å sikre seg fjerdeplass i Premier League. Men etter nok poengdeling hjemme mot et lag fra nedre halvdel av tabellen virker det som toget er gått for Harry Redknapps menn.

- Vi trengte en seier i dag. Ett poeng gjør ikke mye forskjell. Vi har spilt for mye uavgjort og den siste tida og har ikke vært like gode som vi var for noen måneder siden, sa Tottenham-manageren.

- Blackpool fortjerner ros i dag. Det virket somde fant tilbake til nivået de viste tidlig i sesongen, la Redknapp til før han roste arbeidet managerkollega Ian Holloway har gjort med Blackpool.

City og Yaya Touré tok ledelsen på Goodison Park, men headinger fra Sylvain Distin og Leon Osman sørget for at «the Toffees» snudde oppgjøret til sin fordel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.