RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grisetakling ga fair play-pris

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Og Kjetil Rekdal gratulerer.

Odd Grenland har blitt tildelt fair play-prisen av Telemark Fotballkrets og NFF. Kenneth Dokkens håndtering etter angrepet på Aalesunds Johan Arneng, trekkes fram som en av grunnene til at klubben får prisen.

Kjetil Rekdal gratulerer Odd Grenland med prisen, som han mener er fortjent.

- Kenneth Dokken er absolutt en verdig rollemodell. Han håndterte saken på en eksemplarisk måte, sier Aalesund-treneren til Nettavisen.

Utestengt i seks uker
Det var 24. september i fjor, i kampen mellom Odd Grenland og Aalesund, at Dokken kjørte kneet sitt knallhardt inn i låret til Arneng, uten at ballen var i nærheten. Det skal angivelig ha vært hevn for en takling få minutter før. Aalesund-spilleren fikk en real lårhøne og måtte gå av banen. Dommeren så ikke hendelsen, men Dokken ble senere suspendert i seks uker.

- Det var en stygg takling som ikke hører hjemme på en fotballbane, men den er glemt nå. En enkelthendelse skal ikke stå i veien for at klubben får en pris, sier Rekdal.

- Dokken er en rollemodell
Daglig leder i Telemark Fotballkrets, Roger Eilertsen, er ikke i tvil om at Kenneth Dokken og Skien-klubben fortjener prisen.

- Rollemodellering handler ikke om at man aldri gjør feil. Det handler like mye om hva man gjør og hvordan man framstår når feilen er gjort. Saken mot Kenneth Dokken i fjor er et godt eksempel. Da feilen ble gjort sto Kenneth fram som en god rollemodell. Han innrømmet skyld og etterlot ingen tvil om at en slik handling ikke skal forekomme. Det lærer barn og unge også av, sier Eilertsen til Telemarkavisa.

Fair play-prisen på 10.000 kroner deles ut av tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal i Skien 9. februar.

Direktør i Odd Grenland, Hans Erik Utne, sier at fair play står på dagsorden i klubben. De driver blant annet et prosjekt som inviterer skolebarn til Skagerak Arena for å delta i holdningsutfordrende arbeid og fotballaktivitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere