RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Gruppe B: Tidenes beste VM-angrep?

Sist oppdatert:
Landslagssjef Maradona kan velge og vrake i spisstjerner. Les analyser av samtlige lag i VM-gruppe B.

Nettavisens odds-, trav og tippemagasin Sportspill.no lader opp til VM med analyser av samtlige lag i de ulike gruppene. Øvrige artikler i serien:
Gruppe A: Vinner med utskjelt trener
Gruppe C: Er England gode nok?
Gruppe D: Tyskland kan overraske - igjen
Gruppe E: Kan gå hele veien med Robben


Favoritten
Naturligvis er Argentina den store favoritten i gruppe B. Oppsiktsvekkende nok vraket Diego Maradona Inter-spillerne Javier Zanetti og Esteban Cambiasso fra Argentinas endelige tropp.

Følg VM i Nettavisens VM-magasin

Mange eksperter hevder at spesielt Cambiasso var en av de viktigste grunnene til at Inter tok hjem Champions League denne sesongen, og Javier Zannetti har vært bunnsolid for Inter helt siden 1995. Aldrende Juan Sebastian Veron (Estudiantes) er imidlertid funnet verdig en plass i troppen, på en midtbane som det må stilles spørsmålstegn ved.

Spesielt med tanke på det kreative, når man vet at Javier Mascherano og Veron trolig vil utgjøre den sentrale midtbaneduoen. Vi er også usikre på forsvaret til Argentina. Aldrende Gabriel Heinze (Marseille) og Walter Samuel (Inter) har begge sett sine beste dager, og verken Martin Demichiles (Bayern München) eller Nicolas Burdisso (Roma) ligner på den forsvarssjefen som en potensiell verdensmester bør ha.

Sportspill.nofå du daglige odds- og travtips og tippetips hver onsdag, lørdag og søndag. Sjekk onsdagens tippetips og oddstips.

Tidenes beste
Derfor må Maradona stole på at den fryktinngytende angrepsrekken leverer varene. De seks spissene som utgjør Argentinas angrepsrekke, må være tidenes beste. Hvordan skal Diego Maradona disponere denne gjengen, og hvilken formasjon velger han? Diego Milito (Inter), Lionel Messi (Barcelona), Carlos Tevez (Manchester City), Gonzalo Higuain (Real Madrid), Sergio Aguero (Atletico Madrid), samt folkehelten Martin Palermo (sendte Argentina til VM – spiller i Boca Juniors), er en formidabel gjeng. Og spillere som kan avgjøre kamper på egen hånd.

Lionel Messi har fortsatt til gode å få et internasjonalt gjennombrudd i landslagssammenheng, så får vi se om dette mesterskapet kan bli ”Guds gave til fotballens” mesterskap. Det store spørsmålet er uansett Diego Maradonas taktiske egenskaper som trener. Han har testet ut over 100 spillere etter at han overtok som landslagstrener og VM-kvalifiseringen var både skuffende og meget variabel. Argentina kan gå hele veien, men vi blir heller ikke forundret om de blir en av de største skuffelsene. På forhånd ser Argentina ut som det aller største spørsmålstegnet, men videre fra gruppespillet kommer de da gruppen ikke ser ut som den sterkeste.

Lever oddsspillene på mobilen!

Utfordreren
Nigeria
har tre ganger tidligere deltatt i et VM-sluttspill. Og spesielt i mesterskapene på 90-tallet (1994 og 1998) sjarmerte de en hel fotballverden med feiende flott fotball. Men i de siste mesterskapene har de afrikanske lagene skuffet stort, og vi som trodde det kunne komme en afrikansk verdensmester i 2002 eller 2006, har tatt grundig feil.

Fortsatt er det store forbedringspotensial på det taktiske plan og det endelige gjennombruddet lar vente på seg. Nigeria gjorde en solid innsats i kvalifiseringen og gikk gjennom den uten tap. Beklageligvis er John Obi Mikel ute med skade. Det vil svekke Nigeria, selv om troppen for øvrig inneholder mye kvalitet. Offensivt ser det spennende ut med navn som Yakubu (Everton), Martins (Wolfsburg), Obasi (Hoffenheim) og Obinni (Malaga). Nigeria vil også dra fordel av at mesterskapet spilles i Afrika, og vi tror Nigeria står nærmest til å følge Argentina videre fra denne gruppen. Spennende blir det selvsagt å se hva Lars Lagerbäck kan få ut av mannskapet.

Outsiderne
Sør-Korea
har faktisk deltatt i hvert eneste VM-sluttspill siden 1986. Men kun på hjemmebane i 2002 har landet klart å komme seg videre fra gruppespillet. Under svært diskutable omstendigheter klarte Sør-Korea da å spille seg frem til semifinalen da laget tapte 0-1 for Tyskland. Det er alltid vanskelig å plassere de asiatiske landene inn i et VM når det gjelder styrke og kvalitet. Men det at Sør-Korea nå deltar i sitt sjuende strake sluttspill, taler klart til fordel for Sør-Korea. Solide spillere som Park Ji-Sung (Manchester United), Park Chu-Young (Monaco) og Ki Sung-Yong (Celtic) blir nøkkelspillere, og ikke minst blir åpningskampen mot Hellas avgjørende.

Sportspill.nofå du daglige odds- og travtips og tippetips hver onsdag, lørdag og søndag. Sjekk onsdagens tippetips og oddstips.

Hellas vant meget overraskende EM i 2004, en kamp undertegnede selv hadde gleden av å se live på Estadio de Luz i Lisboa. Hellas slo Portugal 1-0 i finalen, og det må vel betegnes som en av EM-historiens største overraskelser. Fortsatt er det den glitrende taktikeren Otto Rehhagel som trener grekerne. Treneren som til de grader gir begrepet «å få mye ut av lite» mening.

Hellas har faktisk kun deltatt i ett VM-sluttspill tidligere (USA-1994) og har kanskje ikke overraskende til gode å score mål i et VM-sluttspill, riktignok da kun på tre spilte kamper fra USA 1994. Hellas var et av de fire europeiske landene som kvalifiserte seg via play-off, der de tok ned Ukraina. 23-mannstroppen til Otto Rehhagel inneholder hele åtte spillere fra årets greske seriemester Panathinaikos, og spissen Theofani Gekas (Eintracht Frankfurt) var faktisk toppscorer i den europeiske kvalifiseringen med 10 mål. Det skulle indikere at grekerne vil score sine første VM-mål i et sluttspill. Gruppen er åpen bak Hellas, og det er små marginer som vil avgjøre om Hellas kommer seg videre.

Vurdering: Det vil være en sensasjon om Argentina misser i denne gruppen, selv med tanke på Argentinas høyst variable innsats i den søramerikanske kvalifiseringen. Men vi minner om at regjerende verdensmester Frankrike røk ut i gruppespillet i 2002, så alt kan skje. Det er svært jevnt bak Argentina, og hvis Argentina vinner sine to første kamper i gruppespillet, kan Hellas dra fordel av at de møter et Argentina som allerede kan være kvalifisert for åttedelsfinale. Uansett så setter vi Nigeria fremst, tett fulgt av Sør-Korea og Hellas. En eventuell vinner i åpningskampen mellom Sør-Korea og Hellas vil selvsagt styrke sine aksjer til avansement. Vi gleder oss til å se Argentina og spesielt til hvilket lag Diego Maradona sender på banen. God fornøyelse.

Kampene i gruppe B:
12. juni 13.30: Sør-Korea - Hellas
12. juni 16.00: Argentina - Nigeria

17. juni 13.30: Argentina - Sør-Korea
17. juni 16.00: Hellas - Nigeria

22. juni 20.30: Hellas - Argentina
22. juni 20.30: Nigeria - Sør-korea

Nyttige lenker:
Lever Norsk Tippings spill på nett
Få premiegaranti på Tippekupongen
Få scoringsvarsel for ditt lag
Øk vinnersjansene dine med systemspill

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere