RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gruppe C: Er England gode nok?

Foto: Tom Hevezi (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
England har en av verdens beste landslagssjefer. Men det er ikke sikkert det holder til medalje.

Nettavisens odds-, trav og tippemagasin Sportspill.no lader opp til VM med analyser av samtlige lag i de ulike gruppene. Tirsdag morgen tar vi for oss gruppe C.
Øvrige artikler i serien:
Gruppe A: Gruppe A: Vinner med utskjelt trener
Gruppe B: Tidenes beste VM-angrep
Gruppe D: Tyskland kan overraske - igjen
Gruppe E: Kan gå hele veien med Robben

Favoritten
England
blir soleklar favoritt i gruppe C. Fabio Capello har til nå gjort en fremragende jobb som manager for fotballens hjemland. Kanskje var England det laget som imponerte mest i kvalifiseringen til VM, der de blant annet smadret et så sterkt lag som Kroatia på bortebane.

England fremstår strukturert, balansert og i velkjent Capello-stil svært velorganisert. Gruppe C ser svært overkommelig ut for England hvis vi ser bort fra USA. Troppen til England ser sterk ut, og så vil det være helt avgjørende om Frank Lampard og Steven Gerrard kan sette sitt preg på landslaget på samme måte som de gjør på sine respektive klubblag.

Det er også en viss usikkerhet rundt keeperplassen, der David James trolig blir førstevalget. Sammenlignet med Spanias bunnsolide keepertrio, er det absolutt grunn til å stille spørsmål ved om England har keepere som kan sende England til topps.

Sportspill.nofå du daglige odds- og travtips og tippetips hver onsdag, lørdag og søndag. Sjekk onsdagens tippetips og oddstips.

I front vil svært mye avhenge av om Wayne Rooney finner tilbake til knallformen han hadde for noen måneder siden. Det kan se ut som for mye vil avhenge av Wayne Rooneys leveranser, men England kommer til å bli vanskelige å slå, og er en av flere outsidere til å gå hele veien. Vi tror England mangler de mest ekstreme individualistene og at det kan stoppe dem i kvartfinalen for tredje sluttspill på rad, selv om mange nordmenn svært gjerne vil at England skal vinne VM.

Les også: Måtte roe ned Rooney
Englands keepere: - De takler ikke presset

Lever oddsspillene på mobilen!

Utfordreren
USA
- laget du aldri kan undervurdere. USA slo altså Spania i semifinalen i Confederations Cup i fjor og påførte dermed Spania sitt første tap på 36 kamper. I seg selv en voldsom prestasjon, og det forteller at USA har kapasiteten. Flott generalprøve med 3-1-seier over Australia, og vi tror på en flott sjanse for USA til å slå følge med England fra gruppespillet. USA møter for øvrig England i åpningskampen i denne gruppen.

Voldsom arbeidsmoral kjennetegner som alltid det amerikanske laget, og nøkkelspillere blir Tim Howard (Everton), Clint Dempsey (Fulham), Landon Donovan (Los Angeles) og Edson Buddle (Los Angeles – scoret to av målene i generalprøven). USA deltar for øvrig i sitt sjette sluttspill på rad, beste prestasjon er kvartfinale i 2002.

Outsiderne
Den ferske fotballnasjonen Slovenia deltar i sitt andre sluttspill i sitt fjerde forsøk. Eneste deltagelse var i 2002, der Slovenia ble utslått etter gruppespillet. Slovenia kom seg til VM ved å slå ut meritterte Russland i play-off over to kamper. En meget sterk og overraskende prestasjon.

For oss nordmenn er det svært lite kjente navn i troppen til Slovenia, men kun to av 23 spillere i troppen spiller i hjemlig liga, resten er spredd over hele Fotball-Europa. Mest kjent for oss nordmenn er den tidligere Lillestrøm-pofilen Robert Koren, som også er lagets kaptein. På topp finnes Milijove Novakovic (Köln – 30 kamper/seks mål i Bundesliga denne sesongen), Zlatko Dedic (Bochum – 27/5), Valter Birsa (Auxerre - 22/2), Nejc Picnic (Nacional Portugal – 18/2), Zlatan Ljubijankic (Gent) og Tim Matavz (Groningen).

Ikke veldig navngjetne navn dette, der Novakovic er nøkkelspilleren. Meget vanskelig å vurdere Slovenia i denne gruppen, men det er overraskende om de kommer seg videre, og vanskelig å få øye på spillerne som kan prege et VM

Algerie har vært ute av det gode selskap siden 1986, altså 24 siden sist Algerie deltok i et VM-sluttspill. Laget måtte gjennom play-off mot Egypt for å kvalifisere seg. Gjorde en bra figur i Afrikamesterskapet tidligere i år, der de blant annet slo sterke Elfenbenskysten på sin vei til finalen, en finale de tapte 0-4 mot nettopp Egypt.

Algerie avsluttet oppkjøringen til VM med et stygt 0-3-tap for Irland, før laget seiret 1-0 i generalprøven mot ubeskrevne Forente arabiske emirater. Matchvinner i den matchen var for øvrig gullgutten Karim Ziane, en spiller som kan bli en profil dersom Algerie skulle overraske. Det er lite kjente navn i troppen til Algerie, men vi registrerer at de aller fleste til daglig spiller i klubblag i Europa.

De største profilene synes å være Portsmouth-backen Nadir Belhadj, forsvarskjempen Madjid Bougherra (Glasgow Rangers), playmakeren Karim Ziani (Wolfsburg) og midtbanespilleren Yazid Manzouri (Lorient). På topp velger trener Rabah Saadane trolig å starte med Siena-spissen Abdelkaadar Ghezzal og Rafik Djebbour (AEK Athen), selvsagt litt avhengig av hvilken formasjon laget spiller i.

Vurdering: Det ligner walk-over for England og USA i denne gruppen. Kun en eventuell brakseier til England i åpningskampen mot USA og ditto sterk prestasjon av Slovenia (eller Algerie) i sin åpningskamp vil endre en slik vurdering. England og USA har vesentlig mer erfaring fra sluttspill og tilsynelatende så mye mer kvalitet i sine respektive mannskap at andre utfall fra gruppe C synes langt unna.

Kampene i gruppe C:
12. juni 20.30: England - USA
13. juni 13.30: Algerie - Slovenia

18. juni 16.00: Slovenia - USA
18. juni 20.30: England - Algerie

23. juni 16.00: USA - Algerie
23. juni 16.00: Slovenia - England

Nyttige lenker:
Lever Norsk Tippings spill på nett
Få premiegaranti på Tippekupongen
Få scoringsvarsel for ditt lag
Øk vinnersjansene dine med systemspill

Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere