Grusomme TV-bilder viste skrekkskade på Mjøndalen-spiller

UTE AV LEDD: Mjøndalen-spiller Vamouti Diomande skrek i smerte etter at han fikk kneskålen ut av ledd.

UTE AV LEDD: Mjøndalen-spiller Vamouti Diomande skrek i smerte etter at han fikk kneskålen ut av ledd. Foto: (Skjermdump med tillatelse fra C More)

Fikk kneskålen ut av ledd.

18.04.15 18:39

MJØNDALEN - START 1-1:

Mjøndalen og Start er fortsatt ubeseiret i årets Tippeliga etter at de to lagene spilte uavgjort 1-1 på Mjøndalen stadion lørdag.

TIL SYKEHUSET: Vamouti Diomande fraktes av banen på båre etter en skade i eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Start på Isachsen stadion. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Likevel var det TV-bildene av Vamouti Diomandes skrekkskade som satte dypest spor fra oppgjøret lørdag ettermiddag.

Mjøndalen-spilleren ble sendt til sykehus etter en duell med Ole Martin Rindarøy. Reprisen viste at Diomande var uheldig og fikk en solid vridning i kneet.

Mjøndalens fysioterapeut bekrefter det TV-bildene så ut til å vise.

- Det så ut som han fikk en vridning i kneet. Det så ikke veldig bra ut. Han fikk kneskålen ut av ledd. Muligens er det senen under kneskålen som kan være røket. Han blir sendt til sykehuset nå, sier Eirik Pettersen til C More.

- Kneet er ødelagt
Mjøndalen-trener Vegard Hansen regner med at Diomande ikke blir å se på banen igjen denne sesongen.

- Skaden var grusom, og trolig blir det operasjon allerede i kveld (lørdag). Det var forferdelig. Kneet er rett og slett ødelagt. Jeg håper de får orden på det igjen. Det er en skade som sikkert varer ut året, sier Hansen til NTB.

- Forferdelig trist for Dio og oss som klubb. Et veldig stort slag for oss, forteller MIF-treneren.

Stor Gauseth-sjanse
Som i de første seriekampene denne sesongen, startet Mjøndalen med å sette press på motstanderen lørdag ettermiddag. Og det skulle ikke ta lang tid før hjemmelaget skapte kampen første store mulighet mot gjestene fra Kristiansand.

Knappe fem minutter var spilt da Christian Gauseth fikk en enorm mulighet til å sende Mjøndalen opp i ledelsen etter at han mottok ballen fra lagkamerat Sanel Kapidzic. Gauseth maktet imidlertid ikke å avslutte på mål, og gjestene slapp dermed med skrekken.

Start tok over
Start skulle etter hvert ta over kampen, og etter 19 minutter var gjestene nær med finne veien til mål da Mjøndalen-keeper Ivar Forn glapp ballen like ved femmeteren. Espen Hoff snappet opp ballen inne i boksen, men Start-spilleren klarte ikke å score.

Gjestene fortsatte å skape problemer for Mjøndalen utover omgangen, og fem minutter før hvilen var Ole Martin Rindarøy kun centimetere fra å sette ballen i mål på et frispark. Høyrebacken forsøkte trolig å legge inn, men ballen gikk i stedet over samtlige spillere og stoppet ikke før den traff stolpen. Men da ballen ikke gikk i mål, stod det 0-0 etter de første 45 minuttene.

Straffe
Laget fra Kristiansand hadde vært det beste laget før pause, og det var ventet at de skulle holde trykket oppe mot en slitent Mjøndalen-lag.

Men istedet var det hjemmelaget som skulle ta ledelsen. For kun to minutter var spilt av andreomgang da dommeren pekte på straffemerket etter at Vamouti Diomande ble felt av Start-stopper Alex De John.
Erik Midtgarden klarte ikke å overliste keeper Håkon Opdal som reddet straffesparket mesterlig, men returen satte Mads Gundsersen i mål.

SCORET: Mads Gundersen scoret på returen etter at Start-keeper Håkon Opdal først reddet Erik Midtgardens straffespark mesterlig. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Slo tilbake
Ti minutter senere ble det stopp i spillet da Vamouti Diomande fikk kneskålen ut av ledd. Mjøndalen-stjernen vred seg i smertet på kunstgresset før han ble fraktet til sykehuset.

Dessverre for hjemmelaget skulle vondt bli til verre da Start utlignet etter 88 minutter. Kristoffer Ajer la inn foran mål, og der ventet Matthias Vilhjalmsson som skled inn 1-1.

Med ni minutter lagt til, fortsatte Start å jage nok et mål på overtid. Etter 95 minutter var Vilhjalmsson nære nok en scoring, men denne gangen gikk ballen i stolpen.

Dermed ble det 1-1 og poengdeling i Mjøndalen lørdag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.