*Nettavisen* Sport.

Guardiola avviser City-rykter

MØTTE PRESSEN: Josep Guardiola avviste mandag at han forlater Bayern etter sesongen. Foto: Lukas Barth (Reuters / NTB scanpix)

Bayern München-trener Pep Guardiola avviser at han kommer til å forlate den tyske storklubben etter årets sesong.

20.04.15 13:50

Den tidligere Manchester United-spilleren Paul Scholes hevdet i helgen at Guardiola vil ta over som Manchester City-sjef når kontrakten hans med Bayern utløper neste sommer.

Mandag ble Guardiola konfrontert med ryktene om at han er på vei vekk da han møtte pressen foran tirsdagens mesterligamøte med Porto.

- Min framtid ser slik ut: Onsdag fridag, torsdag trening og neste år er jeg selvfølgelig her. Det er framtiden min, sa Guardiola.

Manchester City-manager Manuel Pellegrini er hardt presset om dagen som følge av lagets svake sesong. City er slått av samtlige cuper og har i tillegg ingen sjanse til å forsvare ligagullet fra forrige sesong.

I England spekuleres det allerede i hvem som skal erstatter chileneren. Guardiola avviser altså at det blir han – i hvert fall allerede i sommer.

Nå retter spanjolen fokuset mot tirsdagens mesterligakamp mot Porto, der Bayern skal snu 1-3 fra det første møtet på Estadio Dragao. Guardiola innrømmer at han er under press.

- Hvis du vinner, er du et geni. Hvis du taper, har du store problemer. Det er sånn jobben min er, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

OPTIMIST: Thomas Müller. Foto: Francisco Leong (Afp / NTB scanpix)

Advarer

Bayern München-spiss Thomas Müller insisterer på at det tyske storlaget må opptre med en viss grad av tålmodighet i mesterligareturen mot Porto.

Bayern tapte overraskende 1-3 i den første kampen i Portugal, og har en stor jobb foran seg tirsdag dersom det skal bli semifinalespill. Mannskapet til Pep Guardiola må score minst to ganger hjemme på Allianz Arena for å holde liv i drømmen om tre titler denne sesongen.

Ligatittelen synes allerede å være i boks, og også i den tyske cupen har Bayern alle tiders mulighet til å sikre seg pokalen. Spørsmålet er om mesterligaeventyret tar slutt tirsdag.

- Vi må spille smart og unngå «kamikaze-taktikk». Selvfølgelig føler vi presset, vi står med ryggen mot veggen, men denne utfordringen er bra for oss, sier Thomas Müller.

Intet mirakel

Bayern har vært i semifinalen i mesterligaen de tre siste årene. Denne gangen kan det altså bli exit i mesterligaen.

- Det er viktig at vi er fokuserte og scorer minst to ganger. Samtidig kan vi ikke gjøre oss selv altfor sårbare for kontringer, sier han.

Müller har tro på at han selv og lagkameratene leverer varene som trengs.

- Jeg er positiv. 2-0-seier hemme mot Porto ville ikke være noe mirakel, ville det vel? Sier han.

Skadetrøbbel

Det store spørsmålet er hvilke spillere trener Guardiola har disponible tirsdag. Skadene har florert i klubben den siste tiden, og etter Porto-tapet sist onsdag sa hele klubbens medisinske støtteapparat opp jobbene sine.

Klubbens mangeårige lege Hans-Wilhelm Mueller-Wohlfart hevdet at han og legestaben ble gjort til syndebukker for skadeproblemene.

Til tirsdagens håper Guardiola å ha kaptein Philipp Lahm tilbake. Veteranen måtte stå over helgens ligakamp mot Hoffenheim på grunn av et magevirus.

Midtbanespiller Bastian Schweinsteiger skal også være friskmeldt etter sin ankelskade, men lite tyder på at Franck Ribéry spiller. Arjen Robben er også blant de åtte Bayern-spillerne som i øyeblikket er skadd. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag