*Nettavisen* Sport.

Guardiola klar for ny klubb

Foto: Fernandez / Ap

Den spanske treneren bekreftes klar for storklubb.

16.01.13 17:35

Josep Guardiola hadde stor suksess som hovedtrener i Barcelona og vant det meste som kunne vinnes med katalanerne.

Denne sesongen har den tidligere midtbanemannen tatt et friår, men fra og med neste sesong vil han være tilbake i manesjen.

Treårskontrakt
Bayern München bekrefter på sin nettside onsdag ettermiddag at Guardiola overtar jobben fra Jupp Heynckes fra og med juli 2013. Heynckes ønsker å trappe ned trenerjobben.

- Vi ønsker å vise forståelse for den avgjørelsen Jupp Heynckes nå har tatt. Vi er likevel overbevist om at han vil gjøre sitt beste for klubben ut sesongen, sier styreformann Karl-Heinz Rummenigge.

- Til å erstatte Heynckes har vi nå hentet inn en av de mest suksessrike og profilerte trenerne i verden, nemlig Josep Guardiola, fortsetter Bayern-sjefen.

Guardiola skal ha signert en treårskontrakt med den tyske klubben og har dermed bundet seg fram til sommeren 2016.

- En av de beste
41-åringen har vunnet det meste man kan vinne som trener på klubbnivå med Barcelona. Han ledet blant annet laget til topps i Champions League to ganger.

Han vant også La Liga tre ganger, samt en rekke andre titler under perioden som sjef hos katalanerne fra 2008 til 2012.

- Vi er svært fornøyd med at vi har lykkes med å hente en fotballtrener som «Pep» hit. Mange store klubber har ønsket ham, men han valgte til slutt Bayern, sier Rummenigge.

- Guardiola er en av de mest suksessrike trenerene i hele verden og vi er sikker på at han vil gi både Bayern og tysk fotball mye glede. Vi ser fram imot at samarbeidet skal starte i juli 2013, sier styreformannen.

Koblet til united
Guardiola har også en lang karriere bak seg som fotballspiller, før han tok fatt på treneryrket. Brorparten av spillerkarrieren tilbrakte han også hos Barcelona.

Han var også innom Brescia, Roma, Al-Ahli og Dorados i en spillerkarriere som varte fra 1990 til 2006. Han fikk med seg 47 landskamper og fem mål for det spanske landslaget.

Den tidligere Barcelona-sjefen har lenge blitt koblet med en jobb i Manchester United, men nå ser det altså ut til at han blir opptatt med noe annet de tre neste årene.

Også Chelsea har vært blant klubbene som har siklet på Guardiolas tjenester. Bayern München blir hans andre klubb som trener.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.