RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Guddommelig!

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Selv Sir Alex Ferguson måtte innrømme at Leo Messi og Barcelona fortjente seieren!

BARCELONA - MAN UTD 2-0: Det var tidvis ikke til å tro, det som skjedde i finalen i Mesterligaen onsdag kveld. Manchester United, regjerende mester og fersk Premier League-vinner, ble gjort til statister av Josep Guardiolas hardtarbeidende og fintspillende Barcelona-lag.

I hovedrollene: Leo Messi, Andres Iniesta og Xavi.

Den lille argentineren Leo Messi vant duellen mot Cristiano Ronaldo, som det på forhånd var stilt så store forventninger til. Messi var overalt og skapte store problemer for Uniteds forsvar, men var på ingen måte alene. Dette var en lagseier.

Xavi, Andres Iniesta og Sergi Busquets dominerte på midtbanen, takket være sin eminente teknikk, sitt harde arbeid og sine raske, presise pasninger.

- Dette var en oppvisning i effektiv fotball av Barcelona. De kneblet United med sitt høye press. I tillegg har de Xavi og Andres Iniesta, som utvilsomt er Europas beste midtbaneduo. De er fantastiske spillere og var United totalt overlegne, mener Viasat 4-ekspert Erik Solér.

NYHET:Spill Lotto og Tipping på mobilen

Sir Alex Ferguson måtte bare innrømme at Barcelona fortjente seieren.

- I all ærlighet ble vi slått av det beste laget, sier Ferguson til Sky Sports.

- Det første målet var drepende. De scoret på sitt første angrep og det var en dårlig start på kampen for oss. Vi startet også bra, med selvsikkerhet, men vi ble selvfølgelig nervøse etter målet. Når Barcelona har et måls ledelse, kan de beholde ballen i laget hele kvelden, konstaterer Ferguson.

Sterkt svekket
Det var et sterkt redusert Barcelona-lag som entret gresset på Olympiastadion i Roma onsdag kveld. Backene Daniel Alves og Eric Abidal, to av lagets sterkeste kort, var begge suspendert, mens Rafael Marquez er skadet. Midtbaneanker Yaya Touré måtte dermed omskoleres til midtstopper, mens 20 år gamle Sergi Busquets kom inn på midtbanen.

I tillegg var det helt fram til avspark usikkert om Thierry Henry og Andres Iniesta ville bli spilleklare etter å ha fått hver sin smell i oppkjøringen til den store finalen. Begge startet.

Manchester United - og spesielt Cristiano Ronaldo - åpnet finalen i et forrykende tempo, og portugiseren med nummer 7 på ryggen kom til tre avslutninger i løpet av de første åtte minuttene.

Det kom derfor nesten som et sjokk da Samuel Eto'o vendte bort Nemanja Vidic og satte inn 1-0 til Barcelona i kampens tiende minutt.

Målet ga det spanske laget selvtillit, og utover i omgangen var det Barcelona som eide ballen og United som måtte forsvare seg - hovedsakelig på grunn av Barcelona-spillernes aggressivitet i gjenvinningsfasen.

Tøft satset av United
Sir Alex Ferguson viste etter pause at han ikke er redd for å satse offensivt.

Skotten satte inn Carlos Tevez for Anderson fra starten av andre omgang, og Dimitar Berbatov for Ji-sung Park midtveis i andreomgangen - slik at angrepsrekka besto av Berbatov, Tevez, Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney!

Det var likevel Leo Messi som scoret det neste målet - til alt overmål med hodet! Den lille argentineren fikk stå helt upresset, og headet et presist innlegg fra Xavi i en pen bue over Edwin van der Sar og i mål til 2-0.

Den offensive satsingen til Ferguson ga rett og slett ikke resultater, verken i sjanser eller mål.

- United var aldri i nærheten, og det ser du også på skuffelsen deres. Den holder seg innenfor visse grenser, for de føler at de ikke var i nærheten og da er ikke nedturen så voldsom, mener Rune Bratseth, som satt i Viasat 4s studio sammen med Solér og Jan Åge Fjørtoft.

Taktisk seier
Taktisk sett var dette helt klart en seier for Josep Guardiola (38).

Les også:- En genistrek av Guardiola

Guardiola overtok Barcelona før denne sesongen, og hadde kun trenererfaring fra B-laget, men selvfølgelig mer erfaring enn de fleste som spiller. Barcelona har denne sesongen vunnet både serie og cup i Spania.

Suksessen er neppe tilfeldig. Guardiola rensket skikkelig opp i Barcelona i fjor sommer, og sendte stjerner som Ronaldinho, Deco, Gianluca Zambrotta og Edmilson på dør.

Les mer om Guardiolas vei til trenertoppen her.

Manchester United har nettopp sikret seg sitt tredje strake ligamesterskap i England og hadde spilt 25 kamper på rad uten tap i Champions League før onsdagens finale. Det stoppet der.

1987

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere