RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Güiza stjal siste rest av gresk ære

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Da Spania og Hellas så ut til å dele målene broderlig, dukket Daniel Güiza opp.

HELLAS-SPANIA 1-2: Hellas spilte for æren, Spania spilte for sin niende strake seier og tangering av landslagsrekorden. Ingen spilte for avansement.

Det var spesielt i starten av kampen tydelig.

For mens begge lag tidvis vartet opp med strålende spill, tekniske finesser og glitrende skudd, manglet de sugende løpene, de helhjertede taklingene, kort sagt nerven, i deler av kampen, selv om det tok seg kraftig opp etter den spanske utligningen.

Og spanjolene trakk til slutt det lengste strået, takket være Daniel Güizas debutscoring for landslaget to minutter før full tid.

Frekt av Alonso
Allerede fra dommeren blåste i gang kampen var det tydelig. De første 20 minuttene var det to jevne lag som nesten ikke skapte noe.

Ikke før det var gått 25 minutter kom den første store målsjansen. Det var imidlertid et herlig frekkisforsøk fra Spanias Xabi Alonso. Fra egen banehalvdel sendte han av gårde en lobb mot en ovverumplet Antonios Nikopolidis i det greske målet, som befant seg godt ute på sin banehalvdel. Lett panisk løp Nikopolidis tilbake og kolliderte med egen stolpe, mens ballen strøk like over tverrliggeren.

(Les videre under bildet)

Gresk pauseledelse
Men Alonsos perle til tross, det var Angelos Charisteas som fikk æren av å få kampens første nettkjenning. Tre minutter før pause kunne han stupheade et frispark elegant i mål, og gi Otto Rehhagels mannskap en ypperlig mulighet til å redde stumpene av gresk verdighet.

Og det var Hellas som hadde overtaket i en relativt bedagelig åpning etter hvilen. Men så dukket Alonso opp igjen, nok en gang med et fantastisk skudd. Denne gangen fyrte han av fra 30 meter. Det klokkeklare treffet deiset i stanga, og prestasjonen hadde nok fortjent en lykkeligere utgang enn det.

Bare seks minutter senere var imidlertid Rubén de La Red på plass og vartet opp med en perle av et mål. Güiza headet ballen ned til de La Red som klinket til fra 12 meters hold og rett i nettet. Det var for øvrig de La Reds første landslagsmål.

(Les videre under bildet)

Bare minutter senere var det Charisteas tur til å være uheldig da han rundet keeper, men satte ballen i stolpen fra skrått hold.

Ni strake
Deretter tok Spania mer og mer over, uten å klare å få hull på byllen, og det så ut til at lagene skulle dele både stolpeskudd og mål broderlig mellom seg.

Helt til Güiza dukket opp. Sergio Garcia slo et flott innlegg fra høyrekanten, mens Güiza ristet av seg forsvarer og kunne heade ballen i mål fra fem meter.

2-1 til Spania er i grunn et fortjent resultat, slik kampen utviklet seg.

Dermed står Spania med ni strake seirer på rad, mens Hellas må reise hjem med tre tap i bagasjen.

298

Les flere EM-nyheter i Nettavisens EM-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Vinn flatskjermer i Nettavisens EM-quiz

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere