*Nettavisen* Sport.

Gulbrandsen: - En hårfin balansegang

KAMPKLAR: Solveig Gulbrandsen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Norge forbereder seg til siste gruppespillskamp.

Even Pellerud varsler flere endringer i Norges lag for å få flere spillere i gang i VM. Solveig Gulbrandsen er ikke overrasket over det.

- Endringer har det vært hele tiden det siste halve året, så det er vel ikke noe nytt. Her rulleres det en del, kan du si, sier hun til NTB.

I hele VM-oppkjøringen var landslaget forfulgt av skader, som sammen med leting etter de riktige spillerne og den rette formasjonen førte til mange utskiftninger fra kamp til kamp. I VM-sluttspillet har Pellerud brukt 14 spillere fra start i de to første kampene, og han slipper trolig til tre nye mot Elfenbenskysten. Da vil 16 av 20 utespillere i troppen ha spilt fra start i gruppespillet.

Ut fra lørdagens formasjonstrening blir det fire endringer i startelleveren og i tillegg flere rokeringer i laget.

Hun spilte halvannen omgang mot Thailand, startet på benken mot Tyskland, men kom inn og var med på å vende den kampen. Mandag er hun sannsynligvis med fra start igjen.

- Jeg har ikke hatt så veldig stor belastning til nå, og det går veldig bra med meg, sier indreløperen som matches forsiktig etter sin kneoperasjon i vår. Hun har vært svært viktig for Norges angrepsspill så langt i VM.

Hun har forståelse for Pelleruds vurderinger.

- Så lenge man vinner kamper så funker det jo bra. Og jeg er enig i at det kan være veldig viktig å ha en spiller som Isabell Herlovsen «sharp» i neste kamp. Da kan det være veldig bra å la henne stå over en kamp, men spørsmålet er hvor mange du skal la hvile, sier hun.

- Men det er jo jevnt om mange plasser også. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag