RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gulbrandsen blir USA-proff

Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX
Solveig Gulbrandsen (28) prøver lykken i USA.

Landslagsspilleren melder overgang til FC Gold Pride. Hun er løst fra kontrakten med Stabæk for å prøve lykken i California.

– Dette kan være min siste mulighet til å prøve meg utenlands, mest sannsynlig. Det betyr enormt mye å prøve seg i et annet land. Jeg føler det er det som mangler i karrieren min, skriver en ferierende Solveig Gulbrandsen i en sms til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Vi ønsker ikke stå i veien for at Solveig og hennes familie skal få en god og spennende mulighet til å spille fotball i USA og oppleve et annet land, sier daglig leder i Stabæk Fotball Kvinner, Annette Mikkelsen, til Stabæks nettsider.

Landslagsveteranen har signert en ettårsavtale med den amerikanske toppklubben og reiser til California kommende mars.

Drøm i oppfyllelse
– Vi er veldig glade for å kunne ønske Solveig og hennes familie til Pride. Gjennom årene har Gulbrandsen opparbeidet seg et godt rykte som en av de mest respekterte spillerne i Skandinavia, og en av Norges aller beste ballfordelere og avsluttere. Hennes erfaring, ferdigheter og gode lederskap vil gjøre forbedringer for vårt lag umiddelbart, sier FC Gold Prides hovedtrener Albertin Montoya til klubbens nettsider.

«Det blir utrolig spennende og er vel en liten drøm som er gått i oppfyllelse for min del. Gøy å få prøvd seg i et annet land», skriver Gulbrandsen på sin egen blogg.

«Men jeg skal si at det er veldig skummelt også, mye som må ordnes og ikke minst spennende å se hvordan Theodor (sønnen, red. anm.) vil takle dette. Han elsker å prate engelsk for tiden, det høres mest ut som russisk for oss andre så vi bør nok øve litt», skriver hun videre.

– Tjener på dette på sikt
– Når vi nå har valgt å la Solveig gå til USA et år før kontrakten utløper, er det en det en litt tøff konsekvens av målsetningen om å bygge god kultur, forteller styreleder i Stabæk Fotball Kvinner, Axel Daasvand, til klubbens nettside.

– De som velger å spille for Stabæk skal vite at nesten uavhengig av kontrakt; den dagen drømmen banker på døren – da lar vi dem gå! Over tid er vi helt sikre på at vi vil vinne mer enn vi taper, tror Stabæk-lederen.

«Håper det blir gull til Nadderud neste år og at klubben fortsetter sin utvikling, hvem vet kanskje jeg er tilbake der før vi vet ordet av det!» skriver Gulbrandsen videre.

Hun vil ikke kommentere hva dette har å si for landslagskarrieren, eller hva som skjer etter det første året i USA. Ifølge Stabæks nettsider håper de i det lengste at Gulbrandsen vender tilbake mot slutten av 2010-sesongen.

Gulbrandsen er for tiden på familieferie i Thailand.

Ifølge den amerikanske klubbens nettsider skal Gulbrandsen også jobbe som trener og talentutvikler for unge spillere på akademiet til FC Gold Pride. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere