Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gulbrandsen irritert på Elfenbenskysten

Solveig Gulbrandsen likte ikke at Elfenbenskystens spillere kastet seg ned gang på gang og stykket opp spillet. Tross mål og assist var hun heller ikke fornøyd med egen innsats.
Solveig Gulbrandsen likte ikke at Elfenbenskystens spillere kastet seg ned gang på gang og stykket opp spillet. Tross mål og assist var hun heller ikke fornøyd med egen innsats. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Solveig Gulbrandsen likte ikke at Elfenbenskystens spillere kastet seg ned gang på gang og stykket opp spillet.

Tross mål og assist var hun heller ikke fornøyd med egen innsats.

– Det er vanskelig å spille mot dem. De holder i trøyer, de drar i armer. Du blir holdt hele tiden, og så mannsmarkerer de. Det er veldig uvant å spille mot, men det er en erfaring vi må ta med oss. Vi lærer av det også, sa hun etter 3-1-seieren mandag.

– Ikke minst er det vanskelig at de ligger nede veldig mye, drøyer tid og får stykker opp spillet. Da får vi ikke tempo i spillet. Det er også noe vi må lære av. Vi kan møte andre motstandere som driver med litt av det samme.

Hun er overrasket over at dommeren tillot alle avbruddene.

– Når det er tiende gangen burde hun kanskje ikke tillate det. Det var jo ikke hodeskader heller. Jeg synes det var litt dumt av dommeren å la dem få holde på slik. Jeg vet ikke om de faktisk hadde vondt eller ikke.

– Det er alltid gøy å score mål, og det var særlig gøy å vise at jeg kan score på dødball. Det er ikke så ofte, sa hun.

Norge scoret på frispark for tredje kamp på rad. I de to første var det direkte frispark ved henholdsvis Trine Rønning og Maren Mjelde, denne gang nikket Gulbrandsen inn etter en serve fra Lene Mykjåland.

Gulbrandsen hadde også pasningen til Ada Hegerbergs 2-0-mål som punkterte kampen.

– Det er noe av det jeg er med for, assistene, og at jeg også kan være målfarlig. Det er den siste tredelen som er min styrke, og det er det jeg håper å få brukt, sa hun.

– Jeg fikk ikke noe kjempesvar på det. Jeg ble løpende mye mellom og følte at jeg var på feil sted til feil tid veldig ofte. Jeg hadde også altfor høy feilprosent på pasninger. Jeg har litt å gå på.

Gulbrandsen var ikke fornøyd med det norske spillet generelt heller.

– Vi visste at offsidelinja ville bli en liten hindring. Samtidig bevegelse, flere bevegelser og andrebevegelser «catcha» vi heller ikke helt, men når vi først kom gjennom så ble det store sjanser. Da burde vi ha scoret mer, sa hun og medga at hun var bekymret en stund.

– En periode på 1-0 tenkte jeg at nå bør vi få 2-0 snart så vi slipper å få 1-1.

Med sin assist bidro hun selv til at laget slapp det. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!