Gå til sidens hovedinnhold

Gulldrømmen knust av Prinz

Anført av en ustoppelig Birgit Prinz ble Norges drøm om VM-finale knust. - Vi var sjanseløse, sa landslagssjef Bjarne Berntsen.

TYSKLAND – NORGE 3-0 (1-0): Norge var det klart beste laget i førsteomgang i onsdagens VM-semifinale.

Men det var Tyskland som scoret kampens første mål.

Norge best før pause
Arkitekten var storstjernen Birgit Prinz. Etter et flott raid på venstrekanten slo hun ballen inn i feltet. Ballen traff en uheldig Trine Rønning, som satte ballen bak en utspilt Bente Nordby i Norges mål.

- Vi var gode i første omgang og burde scoret. Vi vant skuddstatistikken åtte mot fire, sa landslagssjef Bjarne Berntsen til NRK etter kampen.

Fotballekspert Per-Mathias Høgmo var helt enig.

- Norge skapte gode nok sjanser til å score i førsteomgang, konkluderte Per-Mathias Høgmo etter førsteomgangen på Tianjin Olympic Center Stadium.

- Jeg er derfor sikker på at Norge kommer til å score i andreomgang, sa fotballjentenes tidligere landslagssjef i NRKs studio.

Høgmo tok feil
Men Høgmo tok kraftig feil. Tyskland hevet seg nemlig betraktelig etter sidebyttet.

Anført av Birgit Prinz, som er blitt kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller tre ganger, rullet de opp det ene angrepet etter det andre. Innbytter Lise Klaveness kom inn som et friskt pust for Norge, men tyskerne hadde jerndisiplin i de bakerste rekker og nektet Norge scoring.

Og det var fullt fortjent at Kerstin Stegemann doblet ledelsen til Tyskland i det 72. minutt. Hun traff ikke skikkelig på ballen, men fra kanten av 16-meteren føk avslutningen i bue over Nordby og i mål.

Drøye fire minutter senere punkterte innbytter Martina Müller kampen. Hun satte inn den ydmykende 3-0-scoringen etter rot i den norske forsvarsfireren.

- Slik kampen utviklet seg var det fortjent at Tyskland vant kampen. Norge blir straffet for hodeløse feil i eget forsvar, konstaterte NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

Landslagssjef Bjarne Berntsen var skuffet over Norges prestasjoner etter hvilen.

- Vi roter for mye og gjør for mye feil. Vi ble alt for upresise, mente Berntsen.

- Hvor skuffet er du nå?

- Jeg er veldig skuffet. Førsteomgangen viste at Tyskland var et lag vi kunne slått, men prestasjonene i andreomgang var for dårlige, mente Berntsen.

Ny rekord
Resultatet 3-0 holdt seg kampen ut - til tross for flere store sjanser til tyskerne i andreomgang. Tyskland er dermed klare for søndagens VM-finale i Kina på bekostning av de norske jentene, som var favoritter før kampen.

Tyskland har sjansen til å forsvare VM-gullet fra 2003. Tyskerne har nå spilt 15 VM-kamper uten å slippe inn mål, noe som er ny rekord. Drøye 54.000 tilskuere så onsdagens semifinale fra tribunen.

Nå må Bjarne Berntsens jenter ta til takke med bronsefinale. Den spilles lørdag.

- Vi skal lade batteriene og satser alt på å reise med hjem medalje, slo en klokkeklar Berntsen fast.

I den andre semifinalen møtes USA og Brasil.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk