*Nettavisen* Sport.

Gullfesten utsatt

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Sjanse etter sjanse etter sjanse etter sjanse. Men RBK skjøt med løskrutt.

24.09.09 08:39

RBK-TIL 0-0:

Vi er kun kommet til september. Likevel kunne Rosenborg onsdag sikre seg gullet i Tippeligaen. Seier mot Tromsø var «alt» som måtte til.

Men det maktet de ikke.

Trond Olsen, Roar Strand, Steffen Iversen og Rade Prica hadde alle målsjanser i en sjanserik kamp. De lyktes imidlertid ikke med å overliste Sead Ramovic i Tromsø-buret.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Innbytter Mushaga Bakenga, som fikk sin debut i RBK-trøya, kom innpå fem minutter før full tid, men misbrukte tre gigantsjanser. Da den andre strøk på utsiden av stolpen gikk RBK-spillerne ned på kne i fortvilelse. Like etter gjorde Ramovic en kjemperedning på innbytterens avslutning.

På motsatt side hadde Lars Iver Strand en kjempesjanse for tromsøværingene, men uten å lykkes.

Dermed endte det 0-0.

Det betyr at Rosenborg ikke får feiret seriegullet på hjemmebane, men at de må forsøke å vinne det i Molde til helga. Det positive må uansett være at de nå står med 25 strake kamper uten tap i Tippeligaen.

Tromsø ligger på 8. plass etter poengdelingen, men keeper Sead Ramovic fikk i alle fall en voldsom opptur. Han har måttet tåle mye kritikk etter slagene med Moldes Makhtar Thioune i helga, men ble den store matchvinneren onsdag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.