RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullheltene som kan forsvinne

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Sist oppdatert:
- Vi skal ikke stoppe dem, sier Ronny Deila.

STRØMSGODSET - HAUGESUND 4-0:

DRAMMEN (Nettavisen): Søndag skjøt Ola Kamara og Stefan Johansen Strømsgodset til seriegull i Tippeligaen. Klubbens første siden 1970.

Dette kan også ha vært duoens siste kamp for drammensklubben, i hvert fall for en stund.

Johansen, som ble kåret til årets midtbanespiller i norsk fotball, har lenge blitt koblet med klubber i utlandet. Så sent som i sommer ble han satt i forbindelse med engelske Everton.

- Han bør bli
Kamara på sin side er bare på lån i Godset, fra østerrikske SV Ried, og enn så lenge er det ikke bestemt som spissen, som har scoret 12 ligamål i høst, blir værende.

- Det er vanskelig å svare på nå. Ola hare blitt en legende her og har scoret utrolig mange viktige mål for klubben. Jeg mener han har godt av å bli her litt til, sier Godset-trener Ronny Deila.

- Han bør i hvert fall ikke bare hoppe på noe, på grunn av pengene. Men finner han noe i utlandet, så lykke til. Det blir i hvert fall Godset framfor Rosenborg, sier treneren.

Kamara har tidligere uttalt til Nettavisen at gjerne blir i Drammen, men at han ikke vil takke nei om det dukker opp et drømmetilbud fra utlandet i løpet av vinteren.

Etter kampen mot Haugesund søndag, ønsket ikke spissen å si noe særlig om framtidsplanene. I likhet med de fleste andre i Strømsgodset, var han mest opptatt av å feire gullet.

- Det vet jeg ikke noe om nå, var Kamaras eneste kommentar angående hvor han spiller neste sesong.

Neste steg?
Stefan Johansen på sin side har denne sesongen etablert seg på det norske A-landslaget, og flere klubber har nok midtbaneeleganten på blokken når overgangsvinduet åpner i januar.

- Stefan Johansen er en spiller som kan være klar for å ta steget videre, sier Strømsgodsets sportsdirektør Jostein Flo til Nettavisen.

I tillegg løper også Abdi Ibrahims lånekontrakt ut etter sesongen. Spilleren som er Manchester Citys eiendom har blitt satt i forbindelse med flere klubber i Premier League. Godset må trolig også kjempe hardt for å beholde venstre back Lars-Christopher Vilsvik. Backen med tyske røtter var så godt som klar for Eintracht Braunschweig i sommer, før spilleren valgte å takke nei. Nye muligheter for et utenlandsopphold kan komme etter nyttår.

- Vi har råd til å beholde disse spillerne, men det er en annen ting om vi klarer å gjøre det. Det er folk her nå som sikkert vil få muligheten andre steder. Da skal vi ikke stoppe dem, sier Ronny Deila.

- Da må vi utvikle nye spillere. Det er mange som står bak i køen og venter. Vi har mistet mange gode spillere opp gjennom årene, men det har alltid kommet noen som er bedre. Det har med kultur å gjøre.

- Kan du nekte en spiller å dra videre?

- Nei, og det kommer jeg aldri til å gjøre. Du kan ikke ha en spiller som ikke har lyst til å være her. Det er vår nisje å utvikle spillere og så fore dem ut i Europa. Det har vi gjort mange ganger før. Når det er deres tur, og vi får et rett tilbud, fra rett sted, slipper vi dem videre. De får heller komme tilbake til oss, når de har høstet litt erfaring ute, svarer treneren.

Champions League
Men et seriegull i lommen blir Strømsgodset fort også en mer attraktiv klubb både for dem som alt er der, og andre som kan bli aktuelle for klubben.

- Nå skal vi inn i Champions League, og det er noe å lokke med. Det er noe spillere vil være med på. Vi kommer til å få et godt lag til neste år, også, det er jeg ikke redd for. Det gjør vi uavhengig av om vi mister én, to, tre, fire eller fem i løpet av vinteren. Det er mye enklere å miste spillere nå, enn på sommeren. I fjor mistet vi flere og fikk inn få nye, da ble det sølv. I år beholdt vi alle over sommeren og tar gull, sier Deila.

- Vi kan jobbe gjennom vinteren for å bygge opp et nytt lag. Og så må vi forsterke på sommeren, ikke selge, sier treneren.

Fra før er det kjent at Manchester City-leiesoldaten Razak Nuhu er ferdig i Godset etter sesongen, mens ghaneseren Enock Kwakwa allerede har forlatt klubben. Andre spillere som fort kan havne på radaren til større klubber allerede i vinter er keeper Adam Larsen Kwarasey og stopperduoen Kim Andre Madsen og Jørgen Horn. Klubben har også flere unge stjerneskudd som nok allerede følges tett av utenlandske klubber.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere