RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Gulljubelen!

Sist oppdatert:
Rade Prica senket Tromsø og sikret Rosenborgs 22. seriemesterskap.

ROSENBORG - TROMSØ 1-0:

Der har vel aldri vært noen tvil om at det var Rosenborg som ville stikke av med seriegullet i Tippeligaen denne sesongen. Klubben har toppet tabellen gjennom store deler av sesongen, og søndag kunne det hele bli klart med tre poeng hjemme mot Tromsø.

Nordlendingene har imidlertid hatt et godt tak på trønderne de siste sesongene, og Nils Arne Eggens menn fikk ingenting gratis.

Det skulle faktisk drøye helt til det 79. minutt før avgjørelsen falt.

Michael Jamtfall driblet bort alt og alle av Tromsø-spillere før han mistet balansen og avsluttet mot mål liggende. Keeper Marcus Sahlman måtte gi retur, og i kaoset som oppsto inne i feltet holdt Rade Prica hodet kaldt, og fikk lurt ballen forbi Tromsøs målvakt.

- Nå skal vi kose oss
Dermed kunne Rosenborg juble for seriegull nummer 22.

- Vi vant fortjent, men det var en variabel kamp. Det var mange tunge bein utpå her. Nå skal vi ta det rolig utover kvelden, men selvfølgelig kose oss, sier Nils Arne Eggen til TV 2 Sporten.

- Erik (Hamrén) skal jo også ha halvparten av æren for dette her, sier Eggen og sikter til svensken som tidligere ledet RBK.

Reddet på streken
Det var også trønderne som tok styringen fra start på Lerkendal, og hadde ballen mest de første 45 minuttene, uten å score.

For til tross for at RBK hadde kontroll på gjestene klarte det ikke å skape de helt store sjansene mot Per Mathias Høgmos menn.

Per Ciljan Skjelbred kom nær da han ble spilt flott fri av Steffen Iversen, men i god posisjon valgte midtbanemannen å passe mot Rade Prica i stedet for å skyte selv, og sjansen var spolert.

Like etter var Rade Prica på farten. Svensken kom seg forbi keeper Marcus Sahlman, men på streken ventet tidligere Rosenborg-spiller Miika Koppinen og fikk avverget i siste liten.

Prica avgjorde
Etter pausen fortsatte Rosenborg jakten på gullmålet, og innbytter Michael Jamtfall var frisk på topp sammen med Prica.

Det skulle som nevnt likevel drøye for avgjørelsen endelig falt, da Rade Prica satte ballen i nettet etter 79 minutters spill.

Dermed står Rosenborg med 66 poeng, og har et forsprang på åtte poeng ned til Vålerenga når to serierunder gjenstår.

Tromsø ligger på tredjeplass med 47 poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere