RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gutan slår tilbake - igjen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
Sist oppdatert:
På Alfheim er Tromsø bortimot uslåelige og vi tror ikke Brann lykkes her. Her er mandagens første oddstips.

Sportspills meny 2. pinsedag:
Oddstips 1: Tromsø slår tilbake
Oddstips 2: Kongsvinger tilbake på vinnersporet

Tippetips: Helnorsk tippekupong mandag

V65 Bollnäs: Sverige hviler ikke
Trav Leangen: Frakast på direkten?
Trav Drammen: Macho lever opp til navnet

Langoddsen domineres som seg hør og bør av norsk fotball 2. pinsedag. Det spilles kamper i Tippeligaen, Adeccoligaen, Oddsen-Ligaen og kvinnenes 1. divisjon. I tillegg er det gjort plass til enkelte objekter fra 3. divisjon samt noe dansk og svensk fotball.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
67. Stabæk - Lillestrøm H 3,25

Det ser kanskje ikke slik ut, men en eller annen gang kommer Stabæk til å vinne en fotballkamp. De viste klare tegn til bedring mot Haugesund, men falt noe tilbake mot Viking sist, selv om de var nær 0-0 og ett poeng i Stavanger. Lillestrøm har vært så opp og ned hittil, at hvis de er "ned" på Nadderud, blir det tap. Vi kan se for oss at 0-0 står seg lenge og at Stabæk scorer i 2. omgang. Da kommer de til å tviholde på ledelsen, eventuelt. 3,25 på hjemmeseieren synes vi er et spennende langskudd.

Dagens avslag
47. Start - Bodø/Glimt H 1,65

Start er gode, men ikke bedre enn at de ble slått grundig på Mjøndalen Stadion og røk fortjent 0-3 der. Hjemme i sør er de sterkere, men at de skal slå et Glimt-lag som er i kjempeform, er vel ikke så sikkert. Dette tror vi blir jevnt, og 1,65 på H står vi over.

Dagens spill
Mens flere av oppgjørene i Tippeligaen ser jevne ut, er det flere store favoritter i denne runden av Adeccoligaen. HamKam, Sandefjord og Sarpsborg ser ut som vinnere, men vi sikter litt høyere på oddsskalaen. Aller størst er troen på Tromsø og Kongsvinger, og vi kombinerer med over/under-spill fra Tippeligaen. Vi kommer med to dobler i dag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

90. Tromsø - Brann
Tromsø var farlig frempå i bortekampen mot Molde, og de tok også ledelsen ved Ondrasek. Men som vanlig klarte ikke Tromsø vinne på bortebane, et velspillende Molde spilte seg til flere og flere sjanser og vant til slutt 3-2. Remi Johansen scoret TILs andre på frispark. På hjemmebane er Tromsø bortimot uslåelige, og ydmyket Viking med 5-1 i forrige opptreden på Alfheim. Tromsø har 5-1-0 hjemme, 15-3 i målforskjell. Poeng-tapet kom med 0-0 mot Hønefoss.

Kara (m) var tilbake fra suspensjon sist, men røk rett ut igjen med rødt kort mot Molde og nå får han seg en ny pause. På skadefronten vet vi at Marcus Sahlman og Thomas Kind Bendiksen var ute sist, og det har ikke lykkes oss å få bekreftet om de er med eller ikke her. Uansett kan Tromsø stille et sterkt lag, dog uten Kara.

Brann slo Fredrikstad 2-0 i bergen sist onsdag, og er i brukbar form med tre seire på sine fire siste. I tillegg til Fredrikstad har de slått Lillestrøm og Sogndal, mens det ble tap 0-2 i Ålesund. På bortebane har Brann ofte slitt og de står med 1-0-4 på fem bortekamper.

Rudolph Austin er tilbake fra karantene og går antagelig rett inn i startoppstillingen. Erdin Demir spilte for Brann 2 forrige uke og er meldt klar til Tromsø-kampen. Tomas Sokolowski og Piotr Lecejiewski begge ute til over EM-pausen. Mot Fredrikstad kom Hassan El Fakiri inn for Christian Kalvenes på venstreback, Zsolt Korcsmár kom inn i midtforsvaret for Lars Grorud og Erik Mjelde erstattet Rodolph Austin. Russegutten Kristoffer Barmen var syk, men er på bedringens vei. Nå spøker det likevel for hans deltagelse, da han må rekke en eksamen i Bergen tirsdag morgen. Her er det et par løse tråder og som man skjønner må trener Skarsfjord gjøre enkelte endringer, men han har flere kort å spille på nå enn forrige runde.

Det er etter hvert vanskelig å tippe mot Tromsø på hjemmebane. De var gode i Molde uten å få betalt, og går det som det pleier så slår de tilbake på hjemmebane i dag. Brann har ikke vist noe på bortebane som gir oss tro på at de tar poeng i Tromsø, selv med Austin tilbake. Hjemmeseier til 1,67 må være bra og vi bruker den i en dobbel.

66. Sandnes Ulf - Haugesund - over 2,5 mål
På onsdag dro Sandnes Ulf til Sogndal uten Høiland, Skjølsvik, Andersen og Westlye og kom seg unna med 0-0 og ett poeng i en middels spennende kamp. De klarer seg godt, opprykkerne fra Sandnes, og har ikke tapt mer enn 3 av de 11 første. (Tap mot Molde, Tromsø og Brann). Hjemme i Sandnes står de med 2-3-1 totalt og skaper som regel mye mer enn de gjorde i Sogndal.

Målvakt Bo Andersen er ilagt to kampers karantene for episoden mot Odd, og soner kamp to av to her. Falch fortsetter i mål. Tommy Høiland meldes ute i seks til åtte uker. Også Andreas Westly (lyske) kan være ute igjen, mens Skjølsvik returnerer fra suspensjon.

Haugesund har Tippeligaens målfarligste spisspar og Djurdjic og Søderlund. Hjemme mot Hønefoss forrige runde var det Sema som sto for Haugesunds eneste mål, i en kamp der mostander Hønefoss scoret på sin eneste sjanse og stakk av med ett poeng. Men som Djurdjic sier til klubbens nettside, de møter et svært kompakt og hardtarbeidende forsvar og selv Haugesund klarer ikke vinne alle fotballkamper. Men Haugesund er blitt veldig gode til å ikke tape. 5-5-0 på de ti siste er sterkt, og 2-3-1 på bortebane er best i ligaen, sammen med Hønefoss. Hvem hadde sett for seg Haugesund og Hønefoss toppe bortetabellen etter 11 runder?

Fevang (m) er suspendert for tre gule kort. Andreassen (m) måtte ut med skade forrige runde og er ut til august, dessverre. Nygaard (m) sto over mot Hønefoss sist etter skade runde før, han satt på benken hele kampen. Her kan han være tilbake på banen. Michael Haukås, Chris Pozniak og Eirik Mæland var skadet sist og hvertfall Haukås er ute igjen, hører vi.

Her er det flere målfarlige typer på banen. At vi får scoringer i en kamp med Saaliti, Skjølsvik, Søderlund og Djurdjic i aksjon, må være svært sannsynlig. På hjemmebane går som kjent Sandnes Ulf for seier, mens Haugesund har scoret i fire av sine fem bortekamper. Vi klarer ikke begrunne spillet kun med statistikk, men vi tror at når nettopp disse to møtes, ligger det scoringer i luften. Det ble 4-2 til Haugesund i tilsvarende oppgjør i 2008. Vi spiller over 2,5 mål i kampen til 1,60.

Dagens første dobbel gir 2,67 i samlet odds. Innsats kroner 100, spillefrist klokken 17.55. Tromsø - Brann vises på TV 2 klokken 19.00.

66. Sandnes Ulf - Haugesund - over/under 2,5 mål 1,60 1,80
90. Tromsø - Brann 1,67 3,50 4,40

Total odds 2,67

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere