RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gyan har startet nedbetalingen

Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART
Sist oppdatert:
Endelig fikk VM-profilen Asamoah Gyan det til å stemme i Sunderland-trøya.

SUNDERLAND - STOKE 2-0:

Den ghanesiske spissen ble Sunderlands dyreste signering noensinne da han i sommer ble kjøpt fra Rennes for 13 millioner pund, men sto med bare bokført med én nettkjenning i Premier League før lørdagens oppgjør mot Stoke.

Mye av grunnen til det er at Gyan bare har måttet nøye seg med innhopp til nå denne sesongen, men mot Stoke fikk han omsider sjansen fra start. Og spissen, som i forrige uke fikk vite at han var en av de nominerte til tittelen "årets spiller i verden", grep virkelig muligheten.

Straffebom
Rett før kamp kom det melding om at Darren Bent hadde skadet seg og ikke kunne spille, men det gikk ikke lang tid før Sunderland-fansen hadde glemt savnet av sin storscorer. Allerede etter ti minutter var Gyan på farten for første gang. En retur fra Nedum Onuoha havnet hos ghaneseren, som hadde få problemer med å trille ballen inn i det åpne nettet.

Rett før halvtimen var gått sikret også Gyan straffe til hjemmelaget, men Steed Malbranques forsøk fra 11-meteren var heller dårlig. Dermed sto det 1-0 til hjemmelaget til pause.

Oppgjøret var preget av mange dueller, men det manglet ikke på dramatikk med både straffespark og rødt kort. Stokes Ryan Shawcross måtte nemlig forlate banen etter 82 minutter etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort for dagen.

Mislykket klarering
Noen minutter etter det var Gyan på rett plass til rett tid igjen. Et innlegg fra Kieran Richardson ble forsøkt klarert ut av feltet av Robert Huth, men ballen havnet i stedet hos Gyan som smalt ballen utagbart inn i det høyre hjørnet bak Stoke-keeper Asmir Begovic.

Med seieren klatret Sunderland opp til en flott syvendeplass på tabellen. Stoke på sin side er på plassen over nedrykksstreken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere